4
Evroliga

FOTO: KK Partizan

ODLIČNE VESTI IZ BARSELONE: ABA ligi garantovano jedno mesto u Evroligi, moguća i dva učesnika!

Objavljeno: 17.03.20 u 18:08

U moru sumornih vesti dolazi nam i jedna dobra. Predstavnik ABA lige imaće garantovano mesto u Evroligi, a zavisno od nekoliko faktora Jadran bi mogao da iznedri i dva predstavnika u elitnom košarkaškom takmičenju.

Edvart Skot direktor Evrolige rekao je za Sportklub da postoji mogućnost da bi Jadranska liga mogla da ima dva učesnika u Evroligi, ali da je jedna pozivnica sigurna. Dok bi drugo mesto zavisilo od učinka Partizana u Evrokupu.

– Pravila licenciranja Evrolige za sezonu 2020/2021. uključuju tri specijalne pozivnice, a jedna od njih rezervisana je kao prioritet za prvaka ABA lige. Ako šampion ABA lige nije Partizan, a Partizan bude šampion ili vicešampion Evrokupa i tako se direktno plasira u Evroligu za 2020/2021, postoji mogućnost da sledeće sezone dve ekipe iz Jadranske lige učestvuju u Evroligi – istakao je Skot za ‘Sport klub’.

On je najavio da su do kraja sezone moguće odrežene promene u formatu i kalendaru takmičenja, a sve to zbog koronavirusa.

Suočeni smo sa vrlo fluidnom situacijom. Na dnevnom, sada čak i na nivou jednog sata, pojavljujuju se nove informacije. Na osnovu toga, donose se odluke u vezi sa našim takmičenjima. Naš trenutni plan jeste da održimo fajnal-for Evrolige u Kelnu u ranije planiranom datumima. Ipak, ako bude potrebno, tu temu ponovo ćemo otvoriti u zavisnosti od razvoja situacije sa koronavirusom na evropskoj teritoriji – istakao je Skot. 

Istakao je da se u ovom trenutku ne razmatra otkazivanje takmičenja. 

– Trenutno ne razmatramo otkazivanje Evroliginih takmičenja. Naš cilj jeste da na ovaj ili onaj način dobijemo šampione Evrolige i Evrokupa, na koji god to bilo način. Takođe, naši pravilnici ne uzimaju u obzir modifikacije postojećih formata takmičenja. Zato ćemo, u zavisnosti od razvoja situacije, sesti za sto zajedno sa klubovima i doneti odluku kako će se tačno i gde sezone završiti – zaključak je Skota.

FOTO: KK Partizan

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter