3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Screenshot

JASNA PORUKA IZ PODGORICE: Prvi čovek Budućnosti rekao šta misli o predlogu da se titula dodeli Partizanu

Objavljeno: 17.03.20 u 11:54

Kolo pre kraja regularnog dela ABA lige, pandemija koronavirusa stopirala je regionalno takmičenje.

U čitavoj Evropi traži se model po kom bi se mogla završiti takmičenja, a dok su Španci najavili da će sa utakmicama krenuti što pre, u Litvaniji, Belgiji i Bosni i Hercegovini šampioni su proglašeni po trenutnom plasmanu.

Sličan predlog za rasplet ABA lige dao je i prvoplasirani Partizan, a isti je podržao trener Igokee Dragan Bajić, dok su sa Malog Kalemegdana istakli negodovanje. O svemu tome sada se oglasio i prvi čovek Košarkaškog kluba Budućnost, Dragan Bokan.

– Potpuno je jasno da trenutni plasman ne može da se proglasi konačnim, jer je ostalo da se odigra još jedno kolo u ligaškom delu, plus plej-of. Ne bih da ulazim u to da li bi posle mogao da se umesto plej-ofa igra fajnal-for, jer u uvom trenutku ne znamo da li će se liga nastaviti za 15 dana, mesec, dva meseca… Kada bude nešto jasnija slika oko zdravstvene situacije, treba svi zajedno da sednemo i vidimo kako dalje, ali siguran sam da se klubovi neće složiti sa idejom da prekid lige bude proglašen krajem sezone – rekao je Dragan Bokan za portal „Nova“.

U regionu se 1999. godine već desilo da se po prekidu takmičenja titula prepiše, a tada je upravo Budućnosto osvojila trofej za zelenim stolom.

– Razumem takva razmišljanja, iako 1999. godinu i sadašnje vreme ne bih uporedio, jer ima više različitosti (ratno stanje trajalo skoro tri meseca, ostatak Evrope nije prekidao lige…). Ali, da ne ulazimo u to, već da sačekamo da se zdravstvena situacija smiri, pa da sednemo i razgovaramo. U ovom momentu je najvažnije zdravlje ljudi – poručio je Bokan uz opasku da igrači „plavih“ nisu prekinuli sa treninzima, jer u Crnoj Gori još nijedan slučaj Covid-19 virusa – poručio je predsednik Podgoričana.

0
0

3 Komentara

  1. DOBRO BOKANE, PARTIZAN
    HOCE DA IGRA ALI PO
    UTVRDJENIM PRAVILIMA ,A
    NE VAS F -4. PROFITERI !
    OSTOJA NI U SNU NE DAJ.
    OTIMACI NA LAKSI NACIN !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter