0
Košarka

FOTO: Zemun 3x3

BASKETAŠI ODRŽALI KAMP U AMSTERDAMU: Zemunci spremali Holanđane za olimpijski turnir i izbegli haos zbog korone!

Objavljeno: 17.03.20 u 09:58

„Dok smo boravili u Holandiji sve je bilo normalno, nismo primetili nikakve posebne mere koje bi se odnosile na svakodnevni život ljudi“

Srpska basket ekipa Zemun 3×3, boravila je nekoliko dana u „zemlji lala i vetrenjača“, a igrači svetskog šampiona iz 2017. godine zadovoljni su urađenim.

Na poziv nacionalne federacije Holandije, Marko Dugošija, Lazar Rašić, Nebojša Bošković i Bogdan Dragović, četiri dana proveli su u Amsterdamu, kako bi „sparingovali“ s holandskim timom, koji se spremao za olimpijske kvalifikacije u Indiji.

– Prijalo nam je što smo na kratko prekinuli pripreme u Beogradu i imali priliku da odemo u kamp jedne tako ozbiljne ekipe i s njima treniramo. Veoma smo zadovoljni kako je sve proteklo – rekao je za HotSport Marko Dugošija.

U Holandiji je od Covid-19 virusa do sada obolelo preko 1.400 ljudi, na sreću, srpski basketaši ovu napustili u pravom trenutku, pre razvoja pandemije.

– Dok smo boravili u Holandiji sve je bilo normalno, nismo primetili nikakve posebne mere koje bi se odnosile na svakodnevni život ljudi. Kada smo se vratili ovde, čuli smo vest da je u Holandiji 500 ljudi zaraženo. Što se nas tiče, svi smo dobro, a u skladu s poslednjim dešavanjima u našoj zemlji obustavili smo treninge i pripreme i čekamo instrukcije od strane FIBA i naših organa, pa ćemo u zavisnosti od toga odlučiti kada ćemo nastaviti pripreme.

FOTO: Zemun 3×3

Nakon što su u Beoradu zbog kampa Zemunaca boravili nacionalni timovi Mongolije i Kanade, sada su momci iz srpske prestonice imali još jedan internacionalni sparing.

– Drago nam je da smo radom u prethodnom periodu stekli dobru reputaciju, a treninzi sa ovim timovima i nama znače, kako bi se što bolje pripremili za sve što nas čeka ove sezone.

Pandemija izazvana korova virusom stopirala je sportska dešavanja u čitavom svetu, a to je uticalo i na početak nove FIBA 3×3 turneje, koji je odložen do daljeg.

– FIBA je otkazala sve turnire za prva dva meseca sezone, pratimo situaciju, nadamo se brzom početku i da će ovaj virus napraviti što manje štete, kako u našoj zemlji, trako i čitavom svetu – zaključio je popularni „Mr. Dugi“.

FOTO: Zemun 3×3

Momci iz Zemuna potencijalni su reprezentativci Srbije i mogli bi da budu deo tima koji će našu zemlju predstavljati na Olimpijski igrama, koje su takođe neizvesne zbog pomenute pandemije.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter