5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan/Twitter

NEMANJA GORDIĆ: Nema favorita u završnici Evrokupa, možemo da se nosimo sa svima!

Objavljeno: 16.03.20 u 22:32

Košarkaši Partizana nalaze se na pauzi zbog epidemije korona virusa, ali im je ‘lopta’ još uvek u glavi, nadaju se brzom kraju ove sumorne situacije.

Bek crno-belih Nemanja Gordić govorio je za ‘Večernje Novosti’ o situaciji oko korona virusa, ali i ambicijama Partizana u nastavku sezone, ako do toga dođe.

– Trenutno smo u šoku. Ali na nama je da slušamo ljude koji su nadređeni za to. Šta je tu je, nadamo se da će uskoro da se sredi – rekao je Gordić o situaciji vezanoj za vanredno stanje u Srbiji i koronavirus.

Kada pogleda imena mogućih rivala do kraja Evrokupa, Nemanja Gordića ne vidi razlog zbog kog crno-beli ne bi mogli do samog kraja.

– Кada pogledam ekipe koje su prošle među osam u Evrokupu, ne vidim izrazitog favorita. Sve su to dobri, tvrdi timovi i mislim da svako svakog može da dobije. Mi smo već otišli korak dalje u odnosu na prethodnu godinu, na dobrom smo putu da napravimo odličan rezultat. Imamo kvalitet da se nosimo sa svima i ne treba previše da obraćamo pažnju na protivnike. Meni lično, posle naporne sezone u Evroligi, baš prija igranje u Evrokupu – rekao je Nemanja Gordić i dodao:

– Кlub kao što je Partizan ne sme da se zadovolji time, već mora da pokuša da osvoji i preostala tri takmičenja (Evrokup, ABA, КLS). Težak je put pred nama.

Nemanja Gordić je govorio i o tome da li je Srbin ili Bosanac i o reprezentaciji BIH.

– Takva je sudbina nas koji smo se zadesili na tom području u vreme rata. Mnogi ljudi kažu: ‘On je Bosanac’, jer ne znaju. Ja sam Srbin iz Hercegovine i tu nema nikakve zabune – jasan je bio Gordić i nastavio:

– Dobio sam poziv da igram za reprezentaciju BiH i sa ove tačke gledišta vidim da to nije bilo dobro za moju karijeru. Кoštalo me je mnogo toga, ali nije mi žao, ponosno nosim dres zemlje u kojoj sam rođen… Prosto, kad igrate za nacionalni tim koji nije predodređen da pravi rezultate, ružno je da kažem, ali nemate koristi nikakve. Meni je karijera pošla uzlaznom putanjom kad sam uzeo slobodno leto, posvetio se sebi i individualnom radu sa Acom Matovićem. Da sam to uradio ranije, bio bih bolji igrač – zaključio je Gordić.

FOTO: KK Partizan

0
0

5 Komentara

  1. NECO GORDICU samo sipaj,
    puni garagane. ONI bi sve
    dali da za njih igras. Puni
    ih BRATE SRBINE. Neka ih
    zloba jede. GORDICU napred

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter