15
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

PRVI ČOVEK ABA LIGE: Nećemo šampiona za ‘zelenim stolom’, ovo je moj predlog, neka klubovi odluče!

Objavljeno: 15.03.20 u 13:10

Koronavirus paralisao je sport, košarka se igra samo u Turskoj, dok je u Litvaniji ekipa Žalgirisa već proglašena za šampiona.

Evroliga i Evrokup su suspendovani, ista situacija je i sa ABA ligom. Nije poznato kada će i da li će regionalno takmičenje biti nastavljeno, a predsednik Partizana Ostoja Mijailović dao je predlog da se titula dodeli crno-belima kao presek trenutnog stanja na tabeli.

Ipak, protiv tog predloga je prvi čovek ABA lige Domagoj Čalović koji je istako da se šampion može dobiti samo na parketu.

– Mislim da niko ne želi da se liga završi za zelenim stolom i da tako bude odlučen šampion. Ni klubovi, ni navijači. Teško je u ovom momentu jasno prevdideti kako će se završiti ABA liga pošto je ostalo da se odigra jedno kolo ligaškog dela koje dosta toga odlučuje. Da je ono odigrano imali bismo lakši posao da pronađemo pravi scenario. Želimo da održimo telefonsku konferenciju da čujemo predloge klubova pošto su oni vlasnici lige, da napravimo neki plan A i plan B – kazao je za MaxBetsport, Čalović.

Prvi čovek ABA lige je dao predlog kako bi ABA liga mogla da se završi.

– Ne bi loše rešenje bilo da u ovakvim vanrednim okolnostima organizujemo završni turnir, fajnal-for umesto plej-ofa. Naravno, ponavljam, o tome treba da se izjasne klubovi, oni su ti koji donose odluke. Moje je mišljenje da treba da se odigra to poslednje kolo, ako treba i bez publike, kako bi se iskristalisala situacija na tabeli. Posle toga ćemo da vidimo kako da odigramo završni deo. Meni se dopada ideja fajnal-fora.

Za sada se ne zna kada bi ABA liga mogla da bude nastavljena.

– Trenutno nemamo predstavu kada bi moglo da se nastavi takmičenje, ne postoji „tajmtejbl“. Mogu da govorim o situaciji u Hrvatskoj, kod nas se tek očekuje povećanje broja zaraženih u narednim nedeljama. Vidim da su neke lige proglasile šampione. ABA liga će pokušati da pronađe idealno rešenje u razgovoru sa svim klubovima – zaključio je Čavlović.

0
0

15 Komentara

  1. Ako gledamo stranu najkorektnijeg resenja, logicno je da je sve bilo kako je propisano. Ali, kako nije, jedino resenje je da se proglasi konacnim resenjem ,rezultatom, trenutno stanje. Zasto? Pa celu sezonu se gradila forma za plefoff ,osvajali bodovi i sve to sa ciljem da se za sezonu dobije prvak. Neki bi sad da sve svoje promasaje u sezoni i poraze, poniste i ulove u soma u mutnom!Vele „hocemo plejoff“ ako ne moze sve da se zavrsi kako je regularno…. Ma nije pa nego!? TO bi bilo jedino na stetu Partizana , svi drugi bi dobili novu sansu,uvecanu sansu da ulove soma! Koliko je to korektno, posteno, da najbolji tim u sezoni bude u startu jedini hendikepiran jer gubi sve stecene prednosti tokom sezone?!
    Partizan treba da se samoproglasi sampionom i da ne igra vise ABA ligu za ovu sezonu! Fajront je objavljen i nema isponova jer se stvaraju potpuno novi odnosi u formi koja sigurno ne moze biti ista kao kad je zavrseno 21 kolo. Najmane sto je posteno je da lesinarenje ne sme da se dozvoli!
    Dakle, da se KKP samoproglasi sampionom, jasno kaze da je sezona ABA zavrsena za KKP ,ako hocete priznajte , ako necete-vas problem. Sustina je da je sve sto se argumenata tic je na strani KKP,ostalo je pokusaj lova u mutnom. To KKP ni slucajno ne sme prihvatiti!

    0
    0
    Odgovori
    • Pod jedan fajront nije proglašen. Preostale utakmice su odložene do daljnjeg. Uostalom, to je urađeno u svim ozbiljnim ligama, u 99,99% sportova. Lov u mutnom je jedino ono što radi Partizan, da se proglasi prvakom, a da liga nije završena. ABA liga nikada u svojoj istoriji nije završena sredinom marta, pa NEĆE ni ove godine, budi siguran. Preostala 3 kluba dobijaju drugu šansu? Pa normalno! Zar to nije predviđene propozicijama takmičenja. U propozicijama je jasno definisano da se nakon 22 ligaškog kola, na osnovu plasmana igra polufinale i finale plej-ofa. Nema nijedan razlog da se zbrzava rešenje tokom marta, jer još uvek ima vremena da se sve odigra u skladu sa utvrđeni, opšteprihvaćenim i potpisanim propozicijama. Najsportskije rešenje je da se prvak dobije na terenu. I još nešto, prvak se ne „proglašava“, titula prvaka se OSVAJA na terenu! Ili možda ne, po „nečijoj“ logici…

      0
      0
      Odgovori
  2. Pa to je već gotova stvar. Korona će minimum trajati 3 meseca možda i duže. Nije istina da je ubija toplo vreme jer je ima u Australiji gde je trenutno toplo. Realno je da će i u Junu kod nas i u oklini biti vanredno stanje na snazi. Nema tu daljeg igranja utakmica. Igrači neće trenirati do tada, ugovori im ističu, nema tu više mesta za nekakav završetak lige. Čovićevi privatni klubovi su 3 i 7 na tabeli i to je to nema EL sledeće sezone za njega. Došo je kraj moj cigane…

    0
    0
    Odgovori
  3. Ako se proglasi Partizan za šampiona ABA lige, ne vidim razlog da se tako ne uradi i u drugim sportovima… npr. u fudbalu

    0
    0
    Odgovori
  4. A zašto samo f4. Šta sa četvrtim mestom gde više klubova pretenduje na njega. Ili se igra do kraja pod uslovima pod kojim je početo takmičenje ili se verifikuje postojeće stanje. Nikakvi ustupci trenutnim gubitnicima.

    0
    0
    Odgovori
    • Je l’ ti „čuješ“ sebe? F4, i slovima ČETIRI!!! Dakle, igra i četvrti, a ko je četvrti odrediće poslednje kolo ili još preciznije 2 utakmice tog kola (mečevi Mornara i Cedevite)

      0
      0
      Odgovori
  5. PARTIZAN I BUDUCNOST
    NE TREBA DA SE SLOZE.
    TRECI I CETVRTI NAJVISE
    DOBIJA. NIJE REGULARNO
    DA SE CEKA , SA PUBLIKU NA DOMACI TEREN.

    0
    0
    Odgovori
    • Najpre bi trebalo sačekati da li postoje ikakve šanse da se liga završi kako je predviđeno. Poslednje kolo, pa plej of. to je najregularnije moguće! U maju ili početkom juna nije kasno. Ponavljam to je najregularnije! Najmanje regularno je sada „zbrzavati“ stvar i proglašavati prvaka, a da još ne postoji realno prognoza kada će se situacija a koronom stabilizovati. Pre početka takmičenja su utvrđene propozicije da se igra plej-of, a sada nabrzinu menjati je neregularno! nije počeo treći svetski rat da bi sve stalo! A plej-of… naravno da to Partizanu ne odgovara, kao što im ne odgovara da se ijedna utakmica više igra. Ako se za to odluče, to je jedino ispravno da PArtizan bude domaćin, bez prisustva gostujućih navijača, makar to bila i Zvezda. Ponavljam, najmanje regularno je sada završavati sezonu, jer je recimo Budućnost formu tempirala baš za plej-of… Ili Cedevita, nebitno…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter