Čelnik kluba iz Bolonje izneo je predlog, a sada je sve na Evroligi.

Generalni direktor Virtusa Luka Baraldi predložio je da se završnica takmičenja odigra u vidu turnira najboljih osam timova, zbog epidemije korona virusa. Ukoliko bi ovaj predlog bio prihvaćen, značilo bi da će Partizan takmičenje završiti van Beograda.


On je predložio da se formira “Fajnl-ejt” , za razliku od sadašnjeg nokaut sistema, a šanse da se pravila promene u toku sezone, nisu velike. 

– U takmičenju je preostalo još osam ekipa. Predložili smo čelnim ljudima Evrokupa da uvedu Fajnl-ejt sistem. Trenutno ne žele da promene način takmičenja… Svaka utakmica koja se igra iza zatvorenih vrata ili van Italije nas košta, a klub onda mora da isplati odštetu navijačima koji su već kupili karte. To znači 150.000 evra gubitka. I više od toga. U realnosti, sve to bi nas koštalo između tri i četiri miliona evra, istakao je Baraldi za “Il Resto del Carlino”.

Čelnici Evrolige naredili su svim italijanskim timovima, među kojima je i Virtus da domaće utakmice u narednih mesec dana igraju van granica matične države. U četvrtfinalu Evrokupa Virtus će igrati protiv Monaka, dok će crno-beli u ovoj rundi igrati protiv Uniksa iz Kazanja. Podsetimo, predsednik Srbije danas je izjavio da će u narednom periodu preventivno biti zabranjeni svi javni događaji u zatvorenom prostoru, dok je Olimpijski komitet Italije pre nekoliko dana suspendovao do 3. aprila sva domaća takmičenja.