2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga

ABA LIGA: Zvezda rutinski savladala FMP i osigurala plej-of

Objavljeno: 09.03.20 u 18:41

Posle velike pobede u poslednjem kolu Evrolige nad Makabijem, Crvena zvezda s dobrim igrama nastavila je i na Jadranu.

Izabranici Dragana Šakote bez mnogo muke savladali su ekipu FMP-a s 87:79, čime su skoro izvesno osigurali treću poziciju pred plej-of.

Prvi susret ova dva tima koji je igran u Pioniru obeležila je mnogo veća neizvesnost, koje nije bilo na današnjoj utakmici. Izabranici Vladimira Jovanovića nisu uspeli da pruže pravi otpor braniocu jadranskog prstena, a crveno-beli su praktično sav posao završili u prvoj četvrtini.

Nakon prvih deset minuta igre u Železniku crveno-beli su imali dvocifrenu prednost, da bi na veliki odmor posle dva odigrana perioda gosti otišli sa 21 poenom prednosti. U nastavku su domaći igrači uspeli da razliku smanje, na dva minuta do kraja stigli su do „minus devet“ , ali nisu uspeli da sjajnom igrom u poslednjoj deonici ugroze trijumf ekipe Dragana Šakote. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@stimac51vladimir 👀🙌 #ABALiga @crvenazvezdakk

A post shared by ABA Liga (@aba.liga) on

Najefikasniji u sastavu Crvene zvezde bio je Vladimir Štimac s 17 poena i četiri skoka, a pratili su ga s po 13 poena Perperoglu i Simanić, te Gist s 11 i Odžo koji je imao jedan manje. U sastavu FMP-a Ilija Đoković je ubacio 14 poena, a Duop Rit 13, uz sedam uhvaćenih lopti.

U poslednjem kolu ABA lige, koje je na programu narednog vieknda košarkaši FMP-a će gostovati ekipi Budućnosti u Podgorici, dok će Crvena zvezda na svom terenu dočekati ekipu Zadra.

ABA LIGA – 21. KOLO

Petak
Igokea – Cibona 84:97

Subota
Mornar Bar – Krka 82:73

Nedelja
Zadar – Primorska 99:79

Ponedeljak
FMP – Crvena zvezda 79:87
19.00 Cedevita Olimpija – Budućnost
21.00 Partizan – Mega

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: KK FMP

0
0

2 Komentara

  1. Ovo moze samo od nas! Dva tima istog kluba igraju istu ligu. I svi se prave budale, niko nista ne vidi ,cak svi glume i pisu kao o regularnoj utakmici. Pa logicno je da Zvezda br. nabije razliku u mecu,pa onda kao Zvedda br 2. malo zaigra i to je to… Neki bi ispravnije rekli primetivsi da su to dva tima FMP-a! Sto je istorijski gledano sasvim tacno!

    0
    0
    Odgovori
    • Kamo to mislis!?
      Pa njihov svaki mec je na noz…borba do poslednje kapi krvi, borba za mesto u prvih pet A kluba.
      Ko ce pobediti, to se zna…ali medju igracima, to je prava borba.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter