1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan NIS

ABA LIGA: Partizan „stotkom“ protiv Mege overio prvu poziciju pred plej-of

Objavljeno: 09.03.20 u 22:56

Crno-beli će imati prednost domaćeg terena u polufinalu i potencijalnom finalu plej-ofa ABA lige.

Držala je nedeljama lidersku poziciju na Jadranu ekipa Andree Trinkijerija, a posle večerašnje pobede nad Megom s 102:88 i definitivno je da će crno-beli biti u najpovoljnojoj situaciji pred završnu borbu za trofej. Za sada je sigurno da je Budućnost druga, crveno-beli će najverovatnije biti treći, a ime četvrte ekipe biće poznato nakon poslednjeg kola.

Delovalo je da će košarkaši Partizana mnogo lakše doći do ovog trijumfa, ali je talentovana ekipa Dejana Milojevića pružila veoma dobar otpor. A kako i ne bi, kada je i za njih ovaj duel bio od velikog značaja u borbi za opstanak u regionalnom takmičenju. Predvođeni sjajnim Markom Simonovićem gosti su se borili do samog kraja, ali nisu imali dovoljno snage i iskustva, što je rezultiralo ubedljivim porazom, koji možda i nije najrealniji prikaz dešavanja na parketu.

FOTO: KK Partizan NIS

Sa po 16 poena do nove pobede Partizan su vodili Angola (7 sk.), Pejdž i Gordić (6 as.), dok je Mekadu imao 13, a po 12 Mozli i Jaramaz (6 sk, 4as.). Na suprotnoj strani Peri je nanizao 21 (8 as, 4 as.), Simonvoić 17 (5 sk.), poen manje Ašćerić, Cerovina 12, a Nikola Mišković 10.

Košarkaši Mege borbu za opstanak nastavljaju naredne nedelje kada im u goste dolazi Moranar, dok će Partizan ići na megdan Ciboni u Zagreb.

ABA liga – 21. kolo

Petak
Igokea – Cibona 84:97

Subota
Mornar Bar – Krka 82:73

Nedelja
Zadar – Primorska 99:79

Ponedeljak
FMP – Crvena zvezda 79:87
Cedevita Olimpija – Budućnost 81:79
Partizan – Mega 102:88

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: KK Partizan NIS

0
0

1 Komentara

  1. TRINKI ,LONCAR OBAVEZNO
    SIMONOVICA I PERIJA ZA
    LIGU PRVAKA. PEJDZ, MOZLI
    I GORDIC. OSTALI SVE NOVE
    IGRACE. PARTIZANE SAMO
    NAPRED.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter