0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cedevita Olimpija/Ales Fevzar

ABA LIGA: Cedevita Olimpija pobedila za nadu o plej-ofu, ali i Partizan…

Objavljeno: 09.03.20 u 20:54

Derbi utakmica pretposlednjeg kola regularnog dela ABA lige pripala je Cedevita Olimpiji.

Izabranici Jurice Golemca pogotkom u poslednjim sekundama meča savladali su Budućnost s 81:79.

Ovim trijumfom klub iz Ljubljane ostao je u igri za plasman u plej-of, a sve će zavisiti od učinka u poslednjem kolu, gde Cedevita mora da savlada Krku, a da Mornar izgubi na gostovanju Megi. Posle ove utakmice jedino je sigurno da će Partizan ukoliko bude bolji od tima Dejana Milojevića i teoretski sačuvati prvu poziciju, te prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Što se samog meča u praznim „Stožicama“ tiče, kao što se očekivalo viđena je tvrda utakmica, a pobednika je odlučio Kodi Miler-Mekintajer pogotkom od tablu u poslednjoj sekundi utakmice. S druge strane gosti su u finišu bili liše najboljeg igrača na ovom meču, Nikole Ivanovića, koji je zbog pet faulova morao ranije da završi utakmicu.

FOTO: Cedevita Olimpija/Ales Fevzar

Kod Cedevita Olimpije najefikasniji je bio Mekentajer s 17 poena, dok je Jaka Blažić zabeležio dabl-dabl s 13 poena i isto toliko skokova, a Artis 12 i Cirbes deset poena. U sastavu Podgoričana najefikasniji s 19 poena bio je Nikola Ivanović, 17 je ubacio Kobs, a Danilo Nikolić 11.

ABA liga – 21. kolo

Petak
Igokea – Cibona 84:97

Subota
Mornar Bar – Krka 82:73

Nedelja
Zadar – Primorska 99:79

Ponedeljak
FMP – Crvena zvezda 79:87
Cedevita Olimpija – Budućnost 81:79
21.00 Partizan – Mega

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter