1
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

ŠAKOTA: Svetska zdrasvtena komisija da analizira ovu sezonu, nije dobro za zdravlje ove dece…

Objavljeno: 06.03.20 u 21:46

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Makabi rezultatom 91:76 u 28. kolu Evrolige.

Trener Zvezde Dragan Šakota nakon meča obratio se novinarima.

Čestitam protivniku. Zaslužili smo pobedu, kontrolisali smo igru skoro 40 minuta, osim u poslednjim minutima. Veoma sam zadovoljan ovom utakmicom. Mislim da je Evroliga definitivno najjača ikada, jako je teško imati takvih utakmica gde možeš da kažeš da si celu utakmicu dominirao. Mislim na Bajern i Makabi. Pričamo o uzastopnim utakmicama, niko ne može da predvidi sa kojom energijom dolazi drugi tim. Neki su to iskorišćavali i pravili velike pobede – rekao je Šakota.

Dotakao se i Kalina Lukasa.

– Tek je došao i odigrao nekoliko mečeva sa nama. Samo jedan ekstra igrač pomaže, sve što kvalitetno uradi je bonus. A on ima šta da pruži. Za kratko vreme je imao četiri asistencije, treba da budemo zadovoljni – dodao je Šakota.

Analizirao je trener crveno-belih i neke ‘propuštene šanse’.

Mislim da ne postoji tim koji ne žali za nekim izgubljenim utakmica. Da ne idemo u druge primere i Fener izgubi sa velikom razlikom, Real se mučio. Mi smo imali težak momenat kada smo imali najlakši program. Da imamo i jednu, dve pobede više ne bismo bili sigurni putnici u plej-of. Ja se vraćam na leto gde je postavljen cilj koji nije bio realan, sada kada sam došao niko nije pričao o top osam, bili smo u lošoj situaciji. Svaka pobeda treba da se pamti, ako budemo imali šansu… Vidite šta se dešava, nema meča da se neko ne povredi. Imamo igrača koji je ušao u ritam, posle se povredio, Čarls je isto povređen. Stavili smo ga u tim da oseti atmosferu… Povreda Kuridže i Davidovca je došla u nezgodno vreme, žalimo mi, žale i mnogi. Mi ne možemo da pobegnemo od toga da smo imali neke probleme, ništa drugačije ne prolaze ni ostali. Ova godina mnogo će biti analizirana. Trebalo bi da se uključi i Svetska zdrastvena komisija, ovo nije dobro za zdravlje ove dece… – ističe Šakota.

Na kraju je istakao da bi rado u timu imao još nekoliko igrača poput Branka Lazića.

– Za Branka Lazića mogu da govorim samo iz vremena kada sam ja došao. On je igrač koji igra sa energijom. Žao mi je što napadački nemamo situacije da ga koristimo malo, on to zaslužuje po ponašanju, po požrtvovanju. Sve je to stvar menjanja, uklapanja. Ti igrači na poziciji tri su najzapostavljeniji ako nisu baš ekstremno talentovani u napadu, voleo bi da imam još takvih – zaključak je trenera Zvezde

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter