0
Evroliga

EVROLIGA: Micooooooov! ‘Bomba’ za pobedu na 0,1 sekund do kraja! (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.20 u 23:15

Srpski košarkaš trojkom sa zvukom sirene na kraju produžetka doneo je pobedu Olimpiji iz Milana na gostovanju Valensiji u 28. kolu Evrolige – 83:81.

Utakmica u čuvenoj dvorani ‘La Fonteti’ igrana je bez prisustva publike zbog epidemije koronavirusa, što je uticalo na igrače i gledali smo meča na mali broj poena.

Ali, dva tima priredila su dramatičnu završnicu četvrte četvrtine u čijem finišu je Vladimir Micov pogodio ‘flouter’ na sedam sekundi pre kraja, a na drugoj strani odgovorio Alberto Abalde kada je na semaforu ostalo još samo dve sekunde. Ušlo se u produžetak.

U dodatnih pet minuta domaćini su imali prednost i sve se činilo da ide njima na ‘vodenicu’, ali nisu uspeli da privedu meč kraju sa linije penala. Promašivali su u ključnim momentima, poput Kina Koloma šest sekundi pre kraja.

Micov je uhvatio skok, odigrao do Serhija Rodrigeza, a on mu uzvratio asistenciju u poslednji čas. Micov je uspeo da izbaci loptu na 0,1 sekund do kraja i da pogodi za veliko slavlje italijanskog tima.

Najefikasniji igrač na ovom meču bio je Abalde sa 21 poenom, dok je Bojan Dubljević imao 19. Međutim, neće im to biti uteha, jer je Valensija izgubila u veoma važnom meču za plej-of.

Pobednički tabor predvodili su Rodrigez sa 16 koševa i junak Micov sa 13, dok su Majkl Rol i Luis Skola doprineli trijumfu sa po 11 poena. Vanja Marinković je utakmicu završio samo sa dva poena.

Evroliga, 28. kolo:

Četvrtak

Zenit – Žalgiris 76:75 (posle produžetka)
Panatinaikos – CSKA 66:97
Real Madrid – Asvel 87:76
Valensija – Olimpija Milano 81:83 (posle produžetka)

Petak

18.00 Himki – Fenerbahče
18.30 Anadolu Efes – Olimpijakos
19.00 Crvena zvezda – Makabi
21.00 Barselona – Bajern
21.00 Baskonija – Alba

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter