0
Košarka

NBA: Kokoškov po prvi put glavni trener Sakramenta – pobeda na debiju! Jokićev ‘dabl-dabl’ nedovoljan Denveru (VIDEO)

Objavljeno: 04.03.20 u 09:30

Vrlo zanimljivo veče u NBA ligi u noći između ponedeljka i utorska, pogotovo jer je srpski selektor Igor Kokoškov imao svojevrsan debi na klupi Sakramento Kingsa.

Selektor srpske košarkaške reprezentacije Igor Kokoškov bio je prinuđen da preuzme kormilo Sakramento Kingsa, usled isključenja Luka Voltona u trećoj četvrtini meča protiv Vašington Vizardsa.

Prvi trener je besno reagovao na jednu odluku sudija, prilikom vođstva od osam poena, čak je želeo da se fizički obračuna sa arbitrima, pa je isključen, a vođstvo tima preuzeo je Kokoškov. I bio je vrlo uspešan.

Odveo je ‘kraljeve’ do trijumfa 133:126, a veliku pomoć imao je od srpskog asa Bogdana Bogdanovića koji je odigrao možda i najbolji meč ove sezone.

Postigao je 21 poen, iz igre šutirao 6/12, a upisao je i četiri asistencije. Drugi srpski igrač u Sakramentu, Nemanja Bjelica, imao je šest koševa, ali i sedam skokova i četiri asistencije.

Najefikasniji je bio Dieron Foks sa 31 poenom, Badi Hild je ubacio 14, a Kori Džozef 14. Na drugoj strani dominantan je bio Bredli Bil, ali je ponovo, kao i mnogo puta ove sezone, ostao bez prave podrške saigrača.

Denver Nagetsi su šokirali svoje navijače, jer su na svom parketu izgubili od Golden Stejt Voriorsa rezultatom 116:100. Uprkos dobroj partiji Nikole Jokića.

Srpski centar je upisao novi ‘dabl-dabl’ sa 16 poena, 13 skokova i sedam asistencije, ali je tim iz Kolorada generalno loše odigrao jer su najefikasniji bili Vil Barton i Pol Milsap sa po 18 koševa. Mejson Plamli dodao je 16, a Džamal Marej 14 poena.

U timu ‘ratnika’ najbolji su bili Endrju Vigins i Erik Paskal sa po 22 poena. Kako je Golden Stejt stigao do dvocifrene razlike u prvom delu meča, tako je Denver uzvratio, pa je na poluvreme otišao sa devet poena razlike – 58:49.

Međutim, usledio je novi pad, posebno u poslednjoj četvrtini i time šokantan poraz Jokićeve ekipe.

NBA, rezultati:

Šarlot – San Antonio 103:104
Boston – Bruklin 120:129pp
Nju Orleans – Minesota 134:139
Oklahoma – LA Klipers 94:109
Denver – Golden Stejt 100:116
Finiks – Toronto 114:123
LA Lejkers – Filadelfija 120:107
Sakramento – Vašington 133:126

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter