0
Evrokup

EVROKUP: Jaramaz vodio Partizan do pobede, protiv Uniksa uz prednost domaćeg terena (VIDEO)

Objavljeno: 04.03.20 u 22:40

Košarkaši Partizana su u poslednjem meču top 16 faze Evrokupa savladali Trento u Beogradu.

Predstavnik Srbije je već obezbedio plasman u četvrtfinale Evrokupa, a pobedom bi osigurao prednost domaćeg terena u eventualnim ‘majstoricama’ u nokaut fazi sve do kraja takmičenja. Bez previše problema, u neatraktivnoj run and gun igri oba tima crno-beli su pokazali da imaju raspoloženije šutere, a pokazali su i dobru igru u odbrani.  Italijanski tim dobijen je rutinski. Najbolji u pobedničkom sastavu (91:75) bio je  Ognjen Jaramaz sa 19 poena 13 su postigli Volden i Tomas. Kod gostiju je Noks ubacio 20, Blakmon 19 i Kraft 14.  Partizan će tokom plej-ofa imati prednost domaćeg terena u svim narednim rundama. 

Partizan je nakon uvodnih minuta imao prednost 8:4, Janković, Jaramaz i Tomas bili su raspoloženi. Nastavio je Ognjen Jaramaz i u nastavku da igra raspoloženo, te je nakon samo četiri minuta ‘parni valjak’ imao 14:7. Italijani su se razbudili u nastavku, Kreft je pogodio, a Partizan je ušao u seriju promašaja. Pustili su crno-beli Noksa, koji pogađa za tri. Partizan je imao u jednom trenutku u prvoj četvrtini i prednost od deset poena, ali se ona istopila u završnici, te je nakon nešto lošije igre u napadu i odbrani Trento prvi put došao do vođstva 21:22. Pokušao je da prekine niz gostiju Birčević ali je bio neprecizan za tri.

FOTO: FK Partizan

Početkom druge četvrtine ekipe su igrale egal i smenjivale se u vođstvu sve do 14. minuta kada je Partizan nakon poena Mekadua došao do 31:25. Noks je odgovorio i smanjio prednost domaćeg tima. U šestom minutu druge četvrtine je proradio Jaramaz, pogodio je novu trojku. Veličković je potom isto bio precizan sa distance. Dva minuta pre kraja poluvremena Partizan je igrao furiozno. Te je imao i 13 poena prednosti. Promašio je trojku Pejdž, potom i Mecanotea. Kreft je nekoliko trenutaka kasnije bio precizan, ubacio je poene i Noks, te su serijom od 7:0 gosti zaostatak na poluvremenu sveli na nešto prihvatljivjih 45:39.

FOTO: FK Partizan

Igralo se koš za koš u nastavku. Razmenili su dalekometnu paljbu Volden i Foraj, a potom i Tomas i Kreft. Gosti nisu iskoristili dve ukradene lopte da se ozbiljnije približe, a nakon nesporstke Krafta Partizan preko Tomasa pogađa samo jedno bacanje. Dva minuta igralo se bez poena. Prekinuo je ‘post’ Blekmon, a potom i Mian. Spustio se italijanski tim na devet poena zaostatka. Ipak, hladnokrvno je odigrao Jaramaz u poslednjim sekundama i novom trojkom vratio je Partizan na 63:53, tim rezultatom je i završena četvrtina.

FOTO: FK Partizan

Šuterski obračun nastavljen je i početkom poslednje deonice. Toto Foraj sa jedne, Nikola Janković sa druge pogodili su za svoje timove. Precizan je potom Tomas sa linije za sl. bacanja. Partizan je zatvorio put ka svom košu u nastavku, a Trento je morao da se opredeli na distancu. Većina pokušaja nije išlo ka košu, a onda je Janković pogodio trojku, a sa druge strane odgovorio je Noks. Partizan je u tom trenutku imao najveću prednost 79:64. Partizan je sigurno odigrao u završnici i slavio sa 91:75. 

Partizan – Trento 91:75 (21:22, 24:17, 18:14, 28:22)

Partizan: Volden 13, Pejdž 5, Gordić 4, Makadu 7, Jaramaz 19, Veličković 5, Birčević 2, Janković 11, Tomas 13, Trifunović 10, Mozli 2.

Trento: Rašard 9, Blamon 19, Kraft 14, Paskolo 2, Mian 3, Foraj 7, Noks 20, Mezanote, Ladurner, Pikareli.

Evrokup top 16 faza

Tofaš – Morabank 97:94
Darušafaka – Virtus (odloženo)
Monako – Uniks 85:60
Huventud – Unikaha 101:86
Partian – Trento 91:75

FOTO: KK Partizan 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter