0
Evrokup

FOTO: Youtube/screenshoot

SKANDAL: Evroliga ne haje za Koronavirus, Virtus ne može da uđe u Tursku, izbacuju ga iz Evrokupa!

Objavljeno: 02.03.20 u 12:25

U naredna dva dana saznaćemo sve učesnike četvrtfinala Evropakupa, a po svemu sudeći uz Partizan među osam timova neće Virtus iz Bolonje.

Veliki skandal mogao bi da obeleži Evrokup. Naime, u ‘E’ grupi Partizan je već prošao u četvrtfinale, a u sredu za drugo mesto trebalo bi da se bore u Istanbulu Darušafaka i Virtus iz Bolonje. Problem je taj što su turske vlasti zabranile sletanje aviona iz delova Italije zaraženih Koronavirusom. To znači da Aleksandar Đorđević i njegova četa predvođena Milošem Teodosićem ne može u Istanbul.

Evroliga kao organizator takmičenja ne prepoznaje Koronavirus kao problem i traži da se utakmice igraju. Tako bi Virtus iz Bolonje neopravdano izostao sa utakmice i Darušafaka bi mogla službenim rezultatom da se nađe u četvtfinalu Evrokupa.

– Imamo ozbiljan problem sa Virtusom, koji treba da igra u Turskoj u sredu. Naime, klub ne može da putuje tamo, iz Evrolige su nam rekli da to nije njihov problem. Znam da je uprava kluba o svemu informisala čelnike Evrolige, a rečeno im je da će izgubiti utakmicu ukoliko se ne pojave. Ti ljudi ne razumeju sport – rekao je Đani Petruči, prvi čovek KS Italije.

Darušafaka i Virtus bi svoj meč trebalo da odigraju u sredu od 18.15. Partizan od 21 čas dočekuje Trento koji takođe dolazi iz dela Italije u kom hara Koronavirus.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter