0
Košarka

FOTO: KK Crvena zvezda

ABA LIGA: Zvezdi ubedljiva pobeda nad Ced. Olimpijom i mesto u plej-ofu!

Objavljeno: 01.03.20 u 22:45

Košarkaši Crvene zvezde su 20. kolu dočekali Cedevita Olimpiju  i ubedljivom pobedom rešili su pitanje plej-ofa.
Danas se pojavila informacija da bi gosti mogli da ne odigraju utakmicu u dvorani ‘Aleksandar Nikolić‘ nezadovoljni tretmanom ABA lige prema njima, ali su na kraju ipak izašli na megdan šampionu ABA lige. Crvena zvezda slavila je 87:73. Najefikasniji u domaćem timu bio je Marko Jagodić Kuridža sa 18. Beron i Punter upisali su po 14 poena. Kod gostiju Hopkins je postigao 18 poena.

Odlično je zvezda počela meč, serijom od 10:2, jasno su izabranici Dragana Šakote stavili do znanja da žele pobedu i sigurno mesto u plej-ofu. Beron je pogodio dve trojke, upisao se i Jagodić Kuridža. Održavala je Zvezda prednost u nastavku četvrtine, a čak do kraja uspeli su i da je uvećaju. Branko Lazić i Jagodić Kuridža, a za drugog večeras Slovenci nisu imali rešenja. U Cedeviti je u prvoj deonici bio raspoložen samo Cirbes. Ipak, Zvezda je imala ubedljivu prednost 28:11.

Ništa manje furiozno Zvezda nije igrala ni u drugoj deonici. Slovenci su bolje počeli, spustili u jednom trenutku na 39:18, Pogađao je Hopkins. Odgovorili su Jagodić Kuridža i Kevin Punter, a Amerikanac je imao i jedan atraktivan potez, kada je dodao Gistu iza leđa, a on je zakucao za oduševljenje u ‘Pioniru’. Zvezda je upalila u petu brzinu i deonicu je na kraju dobila sa 46:28.

Dobro je Zvezda otvorila i treću deonicu. Ali se potom ponovo budi Cedevita, poenima Stipanovića i Krušlina su napravili mini seriju i spustili na samo 14 poena zaostatka. Šakota je zbog toga tražio minut odmora. U nastavku je Zvezda igrala taman koliko treba da sačuva sigurnu prednost, s obzirom da ih u narednoj nedelji ponovo očekuje ‘dupli program Evrolige. Ipak na pauzu pred poslednju četvrtinu ponovo su imali finu zalihu (64:48)

Slovenci su pocepali ‘belu zastavu početkom poslednje deonice i sa pet brzih poena još jednom su primorali trenera Zvezde da zatraži minut odmora. Raspoložen za tri u tom delu bio je nekadašnji košarkaš Zvezde Jaka Blažić. Sa pet vezanih poena Artis je goste spustio na samo devet poena zaostatka na tri minuta do kraja četvrtine.  Odgovorio je Štimac, a potom je trojkom Lazića Zvezda ponovo došla do 12 poena prednosti. Kevin Panter je stavio tačku na ovaj meč sjajnim zakucavanjem. 

Crvena zvezda – Cedevita Olimpija 87:73 (28:11, 18:17, 18:20, 23:25)

Crvena zvezda: Punter 14, Braun 9, Perperoglu, Davidovac, Lazić 8, Beron 14, Gist 7, Lukas 2, Jagodić Kuridža 18, Dženkins, Odžo 5, Štimac 8

Ced. Olimpija: Krušin 10, Krampelj, Hopkins 18, Artis 10, Vujačić, Murić, Mulalić, Miler-Mekentajer 8, Blažić 13, Bratož, Cirbes 8.

 

 

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter