0
Evroliga

EVROLIGA: Baskonija ubedljiva protiv Zvezde, top8 sve dalje (VIDEO)

Objavljeno: 27.02.20 u 22:45

Košarkaši Crvene zvezde su ubedljivo poraženi na gostovanju Baskoniji. Rezultat je bio 71:50.
Imali su na početku crveno-beli svoju priliku, moramo istaći da Baskonija večeras nije bila toliko dobar protivnik, koliko crveno-beli nisu imali ideje u napadu. Imali su gosti trenutke dobre odbrane, ali je nedostajala realizacija u napadu. Ipak, domaći su dominantnom igrom u poslednjoj deonici uspeli da slave ubedljivo. 71:76. U redovima Zvezde Štimac je ubacio 13 poena, jedan manje dodao je Kevin Punter, Lorenco Braun postigao je 10 poena. Tornik Šengelija postigao je 18 u pobedničkom sastavu. 

FOTO: KK Crvena zvezda

 

Sa odbrambenog aspekta Crvena zvezda je odličnon počela, čak su došli do prvog vođstva trojkom Bilija Berona. Upisao se i Štimac, ali je veoma brzo nakon 2:7 za goste usledila serija sa druge strane 8:7, u Zvezdi je ponovo poentirao Zvezdin centar. U nastavku deonice igralo se koš za koš, raspoložen je Šengelija bio u redovima Duška Ivanovića. Ulaskom Gista i Odža zaškripalo je u napadu, ali i odbrani. Džening je postigao trojku, Gist je u borbi za skok potom napravio faul, na kraju prve deonice 21:15 za domaći sastav.

Foto: KK Crvena zvezda

U drugoj četvrtini priliku da debituje dobio je i Kalin Lukas. Šengelija je upisao novu trojku, ali su sa druge strane bili raspoloženi Panter i Odžo za dva. Mučio se gist da čuva visoke igrače španskog tima. Šilds je bio precizan za devet poena prednosti Baskonije, ali je Zvezda preko Lukasa, koji je postigao prve poene i trojkom Pantera sišla na četiri poena zaostatka. Igralo se par minuta bez poena, Erik je zakucao, potom je precizan bio Dragić, domaći sastav ponovo na devet poena prednosti. Na poluvremenu bilo je 39:28.

Zvezda se upisala trojkom Branka Lazića u treću deonicu, ali je usledila loša reakcija u odbrani, te je Kriston uzvratio. Ušla je Zvezda u ritam i serijom 8:2 se približila na 44:41, presekao je to Šengelija pogotkom za dva. Ponovo je usledio nešto bolji period domaćina koji je došao do novih devet poena prednosti. Uspavala se odbrana, a Diop je ponovo sa poludistance vratio domaćina na +11. Na kraju treće deonice 54:53. Zanimljivo da je samo u trećoj deonici Zvezda igrala egal sa Baskonijom.

Ne možemo da kažemo da je domaćin znatno bolji od Crvene zvezde, ali uz veliku dozu individualnih prodora i nerezonskih šuteva Španci su nakon pet minuta imali prednost od 10:4 (64:47). Serija Baskonije 14:4, već je rešila pitanje pobednika, na tri minuta pre kraja meča domaći sastav ima 66:49. Nije Zvezda imala rešenje u poslednjoj deonici i Baskonija je zasluženo slavila sa 71:56

Baskonija – Crvena zvezda 71:56 (21:15, 18:13, 15:15, 17:13)

BASKONIJA: Gonzal Migel 3, Kriston Semaj 5, Henri Pieria 3, Diop Ilimane 3, Garsija Serži, Fal Jusupa 3, Met Džening 3, Šengelija Tornik 18, Zoran Dragić 3, Šavon Šilds 15 , Akil Polonara, Erik Majkl 10

CRVENA ZVEZDA: Kevin Punter 12, Lorenco Braun 10, Stratost Perperoglu 1, Dejan Davidovac 2, Branko Lazić 3, Bili Beron 7, Džejms Gist, Lukas Kalin 2, Marko Jagodić Kuridža 4, Boriša Simanić, Majkl Odžo 2, Vladimir Štimac 13.

 

FOTO: Crvena zvezda 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter