Evroliga je poslala jasnu poruku grčkim velikanima Panatinaikosu i Olimpijakosu, a razlog je napad huligana na taksi kojim se vozio italijanski arbitar Luiđi Lamonika.

Navijači Panatinaikosa napali su taksi kojim su se vozile sudije Luđi Lamonika, Damir Javor i Emin Moulkoč. Sve se desilo posle meča Panatinaikosa i Barselone u Atini. Evroliga je danas zapretila grčkim velikanima da im preti izbacivanje iz ‘elitnog takmičenja’ ako se incidenti ponove.


– Iako je i ovaj napad na sudije nezabeležen u dvadesetogodišnjoj istoriji takmičenja, ukoliko se ponovi na teritoriji Grčke, to će biti jasan pokazatelj da tamo više ne postoje bezbednosi uslovi za gostujuće timove, sudije i ostale aktere uključene u organizaciju utakmica. Ako se takav incident desi još jednom, Evroliga će istog momenta dislocirati takmičenje iz Grčke, uključujući i mečeve Evrokupa i turnira za juniore- navodi se u saopštenju Evrolige.

Takođe, ako napadači na taksi budu otkriveni, njima će doživotno biti zabranjen ulaz u dvorane kada su mečevi Evrolige u pitanju.