0
Košarka

FOTO: KK Partizan / Twitter

NEVEROVATAN FINIŠ: Partizan nadoknadio 11 poena za 100 sekundi i eliminisao Crvenu zvezdu!

Objavljeno: 22.02.20 u 18:50

Juniori Košarkaškog kluba Partizan su ‘prepisali’ recept od seniora i sa 78:77 savladali najvećeg rivala Crvenu zvezdu.

Kakav meč i ‘večiti’ derbi u svojevrsnom ‘polufinalu’ turnira u Železniku koji pobednika vodi na završni turnir Evrolige u Kelnu! Partizan je u trećem kolu Grupe A pobedio Crvenu zvezdu i tako osvojio prvo mesto koje ga vodi u finale – 78:77 (16:18, 15:27, 19:16, 28:16).

Opis utakmice može se početi od same završnice, u kojoj je Partizan imao 11 poena zaostatka na manje od dva minuta pre kraja! A onda kreće vatromet poena crno-belih.

Najpre su trojke pogodili Lazar Stefanović i Stefan Todorović, a onda smo ušli u dramatičan finiš u kom je trojkom Todorovića bilo ‘minus tri’. Zatim je Manojlović izgubio loptu, a Partizan poentirao sa linije penala za pola koša razlike.

Zvezda je devet sekundi pre kraja imala loptu, ali ju je izgubio Nikola Šaranović. Usledio je tajm-aut trenera Lazića i akcija koja se završila tako što su igrači Zvezde dirali mrežicu sopstvenog koša i gotovo ‘poklonili’ poene rivalu – za pobedu!

Neverovatan finiš!

Partizan će slaviti Stefanovića koji je ubacio 22 poena, Jovanović je imao 12, ali indeksnih 21, dok je Radovanović postigao 12 koševa, ali imao indeks korisnosti – 22.

Finale je zakazano za sutra u 20 časova u sportskoj hali Železnik, a protivnik crno-belima biće bolji iz večerašnjeg duela Mega Bemax – CFBB Pariz.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter