0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

NOVINAR IZBACIO ŠAKOTU IZ TAKTA: ‘Ja ne polažem nikome račune, izvini se kolegama na nestručnom pitanju’!

Objavljeno: 21.02.20 u 21:57

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od CSKA u Beogradu rezultatom 81:86, a nakon meča trener Crvene zvezde izašao je pred novinare.

Jedan od novinara upitao je Dragana Šakotu da prokomentariše nešto lošiju igru Crvene zvezde u ovom meču, a onda je usledio ljutiti monolog inače veoma smirenog trenera.

Ja bih se na tvom mestu izvinio tvojim kolegama za nestručno pitanje, ne bih se složio sa tobom niočemu što pričaš. Zvezda je igrala protiv najbolje odbrambene ekipe i dala 81 koš, igrali smo bez Dobrića i Dženkinsa. Nemam nikakvu zamerku, kada čujem ovako nešto, još više sam spreman da podržim svoje igrače. Bili smo 11 dana van kuće, a odigrali smo šest mečeva za osam dana, a CSKA nije igrao nijedan meč osam dana. Mi dajemo sve od sebe, ne može to da izgleda lepo, mi smo izgubili jednu utakmicu sa više od deset razlike, i to u Moskvi, od mog dolaska. Dobijali smo bolje ekipe od nas. Nemamo dobro suđenje. Mislim da se i vi slažete, nije isti kriterijum za sve protivnike ovde. Ne polažem nikome račune, znam dobro šta radim – istakao je Šakota.

EVROLIGA: Zvezda namučila šampiona Evrolige, crveno-beli bez rešenja za Džejmsa! (VIDEO)

Crvena zvezda će biti bez Čarlsa Dženkinsa i u narednom meču.

Neće igrati i sledeću utakmicu. U trenutku kada se povredio, uplašili smo se da je nešto ozbiljnije. Istegao je ligament, nadamo se da će biti spreman za meč protiv Cedevite. Uvek dajemo sve od sebe, ali nam Evroligaške nisu bitne kao mečevi u ABA ligi – rekao je trener Zvezde

Crvena zvezda je dovela pomoćnog plejmejkera Kejlina Lukasa koji po konstataciji novinara nije igrao godinu dana.

Kada smo došli u cajtnot da ćemo dovesti igrača koji bi bio pomoćna solucija, nije ih bilo baš na tržištu. To je najtraženija pozicija, ostao je samo on i možda neki igrač više dvojka nego jedinica, a mi to imamo. Bio je jedini plejmejker. On tvrdi da je igrao, na treninzima deluje spreman. za neke minute kada ostaneš bez pleja ili kada se povredi bek, da mi nemamo u rotaciji igrača osim Lorenca, vidite šta se desi ada pleja igra Bili ili Punter koji nisu igrali to. Kada ti nedostaje jedan igrač tada trpe svi. Treninzi, to je za nas… Ne znam, pokušali smo da se resetujemo u protekla dva dana nakon emotivnog perioda i uzastopnih utakmica. Trebao nam je jedan igrač, a nažalost izgubili smo dva – ističe Šakota.

DRAMA: Šakota otkrio zbog čega Perperoglu nije igrao Kup ‘Radivoja Koraća’!

Upitan je Šakota i da prokomentariše sve češće kritike sa tribina…

Najbolje je kada je trener meta, najgore je kada su igrači i to smo prošli. Mene ne dotiče koliko njih. Ekipa reaguje, nismo mi džabe šesta ekipa po utakmicama na strani, razmislite malo. Onog trenutka kada čujete da neko promaši penal ili očekujete neki potez koji igrač ne uradi, i čujete taj huk, to je pogubno za njih – zaključak je Dragana Šakote.

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter