1
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

EVROLIGA: Zvezda namučila šampiona Evrolige, crveno-beli bez rešenja za Džejmsa! (VIDEO)

Objavljeno: 21.02.20 u 21:06

Šampion Evrope CSKA u 25. kolu Evrolige gostovao je Crvenoj zvezdi u ‘Beogradskoj areni’. Armejci su morali da se pomuče da dođu do pobede.

Crvena zvezda poražena je od CSKA iz Moskve rezultatom 81:86, Armejci su meč prelomili u trećoj deonici, dok je Crvena zvezda u ostatku meča pružila dostojanstven otpor prošlogodišnjem šampionu Evrope. U domaćem sastavu najbolji je bio Bili Beron sa 15 poena, Punter je dodao 12, Štimac i Gist po 11. Džejms Majk ubacio je 29 u ekipi CSKA, pratio ga je Danijel Haket sa 19, Hilijard je ubacio 12.

Crvena zvezda igrala je večeras bez Čarlsa Dženkinsa koji se nije našao u protokolu. Odlično je Zvezda otvorila prvu četvrtinu i držali su crveno-beli egal ruskim timom tokom cele četvrtine. Pogodio je troju prvo Lazić, potom se sa distance upisao i Braun, Zvezda je imala prednost na početku 7:6. Odličnom odbranom Zvezda je parirala gostima. Prvu četvrtinu zvezda je dobila 17:16.

FOTO: KK Crvena zvezda

Davidovac postiže prve poene za domaćina u drugoj četvrtini. Odličnim potezom se početkom deonice istakao i Perperoglu koji je odigrao odličnu odbranu, ukrao loptu gostima, uspeo je da istrči i kontru u kojoj je fauliran. Potom je Grk nekoliko napada kasnije pogodio trojku preko ruke i vratio je Zvezdu na 22:20. Haket i Hilijard bili su raspoloženi, ‘Armejci’ su imali seriju 6:0, Zvezda je i završnicu druge četvrtine odigrala Odlično, Gist je zakucao za dva poena minusa, usledili su poeni Brauna, potom i Džejmsa, a potom je Bili Beron hladnokrvno kao i na Kupu Radivoj Korać uzeo loptu i trojkom u poslednjim sekundama doneo poen prednosti Crvenoj zvezdi (37:36)

Nešto bolje je CSKA otvorio treću deonicu. Poenima Kurbanova i Haketa došli su do pet poena prednosti, a poenima Daruna Hilijarda ponovo je usledila mini serija gostiju koji su otišli na do tada najveću prednost 45:53, da bi već u sledećem napadu stigli do devet poena prednosti. Poentirao je u završnici četvrtine Beron, a Majkl Odžo je odigrao odličnu odbranu na Hilijardu koji je pokušao za tri, ali je centar Zvezde odlično reagovao.

Probudila se Crvena zvezda u poslednjoj deonici, prvo je pogodio Panter i spustio Zvezdu na minus pet, da bi u narednom napadu pogodio Gist uz faul, a Zvezda se spustila na samo dva poena zaostatka. Sudijska odluka u narednom napadu iznervirala je domaće navijače, Džejms je fauliran na šutu za tri, te je CSKA ponovo poveo sa pet poena. Kevin Punter nije dozvolio Rusima da se odlepe, pogodio je trojku uz faul sa velike udaljenosti, te je zvezda ponovo došla do poena zaostatka.

Haket, potom i Džejms pogodili su za tri, a Punter je faulirao potom Džejmsa na šutu za tri, te su gosti po četvrti put u meču šutirali tri bacanja. CSKA se rezultatski odvojio i vodi sa deset poena prednosti 66:76. Odlični Bili Beron pogodio je za dva uz faul i ponovo je Zvezda na sedam poena zaostatka na tri i po minuta do kraja meča. 

FOTO: KK Crvena zvezda

Kevin Punter se mučio da sačuva Majka Džejmsa koji je nakon svakog njihovog duela završavao na liniji za slobodna bacanja. ‘Armejci’ su održavali u završnici dvocifrenu prednost, a Džejms je nanizao 29 poena u timu CSKA. Pogodili su prvo Lazić, a potom i Beron, Zvezda je ponovo spustila na pet poena zaostatka, ali nije domaći sastav imao snage da iznenadi šampiona Evrolige koji je dobio 81:86. 

Crvena zvezda – CSKA 81:86 (17:16, 20:20, 16:24, 28:26)

Crvena zvezda: Punter 12, Braun 10, Perperoglu 3, Davidovac 4, Lazić 6, Beron 15, Gist 11, Jagodić Kurida 3, Simanić, Jovanović, Odžo 6, Štimac 11.

CSKA: Bolomboj 2, Džejms 29, Antonov, Strelnikes 2, Voigtman 6, Haket 19, Sant Ros 2, Kufos, Hiliard 12, Kurbanov 9, Hajns 6, Bejker

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

  1. cudno, nema komentara na ovaj naslov, tekst i uspesnu igru FMPkkcz, kako su namucili evropskog prvaka?! ko zna zbog cega svi cute …ILI … je to zabranjena tema …kao da smo svi tu utakmicu drugcije gledali i videle ?!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter