0
Košarka

FOTO: KK Partizan

TRINKIJERI U SVOM STILU: Izgubili smo GPS! Derbi sa Zvezdom će biti težak, težak, težak…

Objavljeno: 15.02.20 u 23:57

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde ponovo će igrati u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Crvena zvezda je do utakmice za ‘Žućkovu levicu’ stigla pobedom nad Mega Bemaksom, a Partizan eliminacijom FMP-a iz Železnika.

Trener crno-belih Andrea Trinkijeri imao je zanimljiv opis igre njegovog tima u prvom poluvremenu, i adaptacije u drugom.

– Imali smo najteži posao do sada. Juče Borac, 24 sata kasnije FMP, sutra igramo derbi. Danas je bila muška, nervozna utakmica, puna tenzija, tvrda. Želeo bih da čestitam mom timu i mojim igračima jer su igrali drugo poluvreme kako smo se dogovorili. Najvažnija stvar je da u svakoj situaciji imaš mogućnost da se adaptiraš – rekao je Trinkijeri.

– Mi smo malo poludeli, izgubili smo GPS u prvom poluvremenu, u odbrani i napadu, spori teški, ali u drugih 20 minuta… Adaptacija znači da igrači koji igraju na jednoj poziciji, igraju na drugoj. To je značilo da smo se adaptirali zahtevima utakmice. FMP je bio super protivnik, baš smo se namučili. Sad imamo večeras i sutra ujutru da igramo veliki derbi.

JOŠ LUĐE OD BERONOVE TROJKE: Pogledajte kakav šut je pogodio Edo Murić za ulazak u finale! (VIDEO)

Oba tima, i Partizan i Crvena zvezda, biće prilično umorni u finalu koje se igra u nedelju od 21 sat u dvorani ‘Čair’ u Nišu’.

– Tako jeste. Voleo bih da mi dođemo u ovo finale u najboljoj mogućoj situaciji. Nema Gordića, nema Redinga. Imali smo izuzetno težak period za rezultate koje je trebalo da napravimo, ali opet finale. Ja bih čak bio malo zadovoljan kako smo sve uspeli. Sutra nema favorita, teška, teška, teška, teška utakmica i za njih i za nas. Ali, ova utakmica je februar i kup koji branimo sa velikom željom, ali posle će biti još mnogo utakmica i još mnogo situacija da se gleda košarka – zakljjučio je Trinkijeri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter