1
Košarka

KRK: FMP mučio branioca titule, dok se Partizan nije raspucao – ponovo ‘večiti’ derbi u finalu! (VIDEO)

Objavljeno: 15.02.20 u 22:48

Ponovo ćemo gledati duel ‘večitih’ rivala u finalu Kupa Radivoja Koraća, pošto je u drugom polufinalu Partizan eliminisao FMP iz Železnika.

Nakon što je Crvena zvezda eliminisala Mega Bemaks u dramatičnoj završnici i sa dve trojke Bilija Berona, Partizan je rezervisao drugu kartu za finale, ali ni njemu nije bilo lako protiv FMP-a koji ga je pošteno namučio i izmorio pred svakako još napornije sutrašnje finale – 85:77 (24:22, 16:23, 23:12, 22:20).

Meč je počeo u dosta dobrom ritmu, igra na obe strane terena tekla je ‘glatko’ i nije bilo puno prekida. Crno-beli su imali blagu prednost, a vrlo bitan momenat desio se u smiraj prve deonice.

Pri vođstvu od pet razlike (24:19), Vil Mozli je promašio čak tri slobodna bacanja, a to je ‘kaznio’ Stefan Pot trojkom sa polovine terena uz zvuk sirene. Lopta je dugo letela i izašla iz kadra, neki bi rekli, i iz hale.

Taj dobar momentum su ‘panteri’ preneli u drugu deonicu, pa su vremenom uspeli i da povedu, a uz nekoliko grešaka igrača Partizana u finišu poluvremena čak su dozvolili FMP-u da ode na sa pet poena razlike – 45:40.

Vidno nezadovoljan je bio Andrea Trinkijeri, čak i svašta rekao Ognjenu Jaramazu na tajm-autu pred odlazak u svlačionicu, a tamo im je sigurno ‘očitao lekciju’, što se videlo odmah po povratku na parket.

Partizan je zaigrao fanatično i snažno u odbrani i nije dozvolio nijedan jedini poen FMP-u gotovo punih šest minuta! To je rezultovalo serijom ‘parnog valjka’ od 11:0, što je i usmerilo dalji tok utakmice u njegovu korist.

U tim momentima nervoza je zahvatila i igrače i klupu ‘pantera’, pa su zaradili nekoliko tehničkih grešaka u kratkom periodu, a čak je i trener Vlade Jovanović isključen.

Utakmica je polako ‘klizila’ u korist Partizana, koji je početkom četvrte deonice došao i do dvocifrene razlike. Ispotavilo se, ključne za ishod ovog polufinala.

Partizan – FMP 85:77 (24:22, 16:23, 23:12, 22:20)

Dvorana: Čair u Nišu;
Sudije: Belošević, Obrknežević, Nikolić.

Partizan: Volden 11, Zagorac 10, Pejdž 11, Mekadu 4, Stefanović, Jaramaz 11, Veličković 4, Birčević 10, Janković 2, Tomas 13, Trifunović 2, Mozli 8.

FMP: Rit 10, Čović 12p+8as, Uskoković 0, Pecarski 5, Jeremić 6, Pot 9, Radanov 8, Šešlija, Ulubaj 6, Kuzmić 13, Đorđević 8, Momirov 0.

KRK, polufinale:

Mega Bemaks – Crvena zvezda 79:80
Partizan – FMP Železnik 85:77

Finale, nedelja:

21.00 Crvena zvezda – Partizan

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter