5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

KO IMA VEĆI BUDŽET: Dva papira na društvenim mrežama koja su otvorila novu ‘vatru’ Delija i Grobara (FOTO)

Objavljeno: 14.02.20 u 23:55

Glava boli od svakodnevnih ‘svađa’ Delija i Grobara na društvenim mrežama da li je Crvena zvezda ili Partizan ‘državni projekat’, a danas su se pojavili novi podaci.

Naime, na društvenim mrežama su se pojavila dva papira ili dokumenta (kako ko hoće da uzme) na kom su budžeti ekipa Evrolige i Evrokupa. Naravno, na njima su cifre i navodnih budžeta košarkaških klubova Crvene zvezde i Partizana.

Crvena zvezda je po budžetu u Evroligi na 18. mestu, poslednjem sa 9,2 miliona dolara. Ispred nje je Alba koja ima čak 2,9 miliona dolara veći budžet. Najveći budžet ima Barselona sa 45,2 miliona dolara, a prate je CSKA iz Moskve sa 44,9 miliona dolara i Real Madrid sa 44,1 milionom dolara.

Kada je reč o Evrokupu, Partizan se nalazi na osmom mestu sa budžetom od 9,4 miliona dolara. Ispred crno-belih je Galatasaraj sa 11 miliona dolara, a iza Cedevita sa 9,4 miliona dolara, koliko navodno ima i Budućnost iz Podgorice. Najviše novca u Evrokupu je potrošla Lokomotiva Kubanj sa 21,5 miliona, a iza je Uniks sa 15,7 miliona dolara.

Ako su ovi podaci tačni to znači da je Partizan za ovu sezonu imao veći budžet za 200 hiljada dolara. To jest da je Crvena zvezda imala tek četvrti budžet u ABA ligi, iza crno-belih, Cedevita Olimpije i Budućnosti.

0
0

5 Komentara

  1. Te cifre su tacne , mogu da budu samo vece i kod jednih i drugih jer su u medjuvremenu raskidani neki ugovori a sklapani drugi …a to kosta ( setimo se kako je Zvezda prosla sa Sofoom i Mekelom ) . Zvezda je od sponzora uzimala novac avansno , potrosili su sve i od naredne sezone , to je Covic sam rekao …ko da kosarka vise nikad nece da se igra .Naravno ,opet imaju najmanji budzet i poceli su da stede igrace na Evroligi zbog Aba lige . Pa koji je onda smisao tolike jurnjave za Evroligom ? Meni to vise lici na licni obracun Covica , Bokana i Ostojica . Doveli tolike strance , mladi igraci sluze za vitlanje peskirom i navijanje . Evroliga gleda samo interes ali bi morala da povede racuna o sistemu takmicenja jer kvalitet i poseta padaju , pogotovo kad se igra dva puta u nedelji . Drzava da je delic datog novca Zvezdi i Partizanu preusmerila u Cacak , Novi Sad , Valjevo , Kragujevac …imali bi dobru ligu i jacu bazu za sutra

    0
    0
    Odgovori
  2. Poenta je ko koliko dobija od države a ko se sam trudi da obezbedi sredstva, kome većinom država vraća dugove a ko većinom sam vraća dugove…mada mislim da ove cifre nisu tačne..

    0
    0
    Odgovori
  3. 13,6 miliona evra ima takozvana cz!Partizan ima 6 miliona!Nikakav spin covica nece uspeti da njegov neuspeh opravda.Partizan ina igrace iz fiba takozvana cz ina razne Berone,Giste,Stratose,Pantete,Braune,Djenke.Kuridze.Prema tome uzalud se tese lazima.cz ima duuplo veci budzet a spin majstoru cokiju ovo nece proci.

    0
    0
    Odgovori
  4. O cemu vise da pricamo.mi igramo evro ligu i imamo manji budzet.bruka za ovu drzavu.bice skoro izbora vreme je Delije da glasamo za nekog drugog

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter