Kapiten Partizana podiže psihičku pripremljenost tima koji predvodi pred turnir nacionalnog Kupa u Nišu.

Iza crno-belih je veliki broj utakmica i dobrih ostvarenih rezultata, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu.


– Malo sam se regenerisao. Imali smo dva dana u programu profinom, gde je pažnja bila na tome da uđemo sveži u Kup. Period koji smo imali prethodne nedelje bio je emotivno težak. S dosta pražnjenja. Posebno što smo promenili parket i otišli u šumu – rekao je Veličković za Partizanovu televiziju.

Treniralo se i u Košutnjaku.

– Ja sam posmatrao. Smeta mi menjanje podloge, bio sam velika podrška saigračima. Ne treba naglašavati taj timski duh stalno, a posle treninga niko ne ode odmah kući, nego ostanemo svi zajedno da se malo zezamo i tako.

U četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća (petak, 19:30h), protivnik će biti Borac iz Čačka, u čijim redovima je košarkaš Partizana na pozajmici Dušan Miletić.

– Miletića svi pratimo kako igra, to je dobro dete. Košarka je u Čačku nešto posebno i Borac je ekipa za svaki respekt. Borac je prvi u oba takmičenja koja igra, a i da nije tako Borac zaslužuje posebnu pažnju. Moraš da respektuješ nekog ko dolazi iz mesta gde se zna košarka. Ne treba nikoga potcenjivati, treba odigrati maksimalno, jer se takvim odnosom izbegavaju stvari koje nisu poželjne, poput povreda. Neće biti lako, jer je otvaranje turnira i nema nazad. To je utakmica u kojoj nema povratka, jedan loš dan i vraćaš se kući. Specifičan je kup i mnogo je teško – istakao je Veličković.