0
Košarka

‘DUŽE SMO RAZMIŠLJALI…’: Šakota objasnio zbog čega su Kuzmić i Čović prešli u FMP!

Objavljeno: 13.02.20 u 20:06

Trener Crvene zvezde nije imao šta da zameri svojim igračima posle startne pobede na Kupu Radivoja Koraća.

Zvezda je sa 107:67 savladala BBK Radnički u četvrtfinalu i uspela da odmori određene igrače pred nastavka takmičenja i polufinale koje se igra u subotu.

– Ono što je bilo bitno i što će uvek biti bitno kad se takmičimo u završnicima je respekt za takmičenje i prema svim protivnicima. Koincidencija, ja sam to naučio kao mlad trener ovde u Nišu, kada je moja ekipa igrala drugu ligu u konkurenciji najjačih timova Evrope, pa se bajka ostvarila. Posle toga uvek ubeđujem svoje igrače da nikoga ne treba potcenjivati. Ali, mislim da nije ni to, nego momci su igrali dobro i pogađali. Čestitke nama za pobedu i njima za borbu, to je što mogu da kažem za utakmicu – rekao je Šakota posle meča.

Radnički je sjajno otvorio meč sa nekoliko trojki, što je rezultovalo sa 28 postignutih poena u prvoj deonici.

– Upravo to, nešto to čovek nauči, a to je da se uvek negde krije, da svako može da ubaci, ako mene pustite, možda ću i ja da ubacim. Treba respekt da postoji, tako što priznajem i entuzijazam igrača da se dokazuju čudu načude i razumem jer sam tokom većeg dela početka karijere igrao protiv takvih ekipa i uvek je postojao taj entuzijazam da se pobedi jači od sebe – dodao je Šakota.

Malu minutažu imao je Lorenco Braun.

– Braun je vukao povredu zgloba, ali jeste delimično i zamor. Nama je problem bio Dženkins, koji je imao problema ovih dana. To sve kruži i jedan je veliki problem. Gledali smo da iskontrolišemo minutažu, ali nam nedostaju bekovi. Šta da radimo, ako smo ga poštedeli danas, nadam se da nije neki problem.

Na kraju je prokomentarisao selidbu Ognjena Kuzmića i Filipa Čovića u FMP.

– Mi već duži period imamo 18 igrača na treningu i to je bilo logično, duže smo razmišljali o nekim promenama. Posle nesreće koja mu se desila, u situaciji je da nije bio moguće da se potpuno opravi. Mi faktički i ne treniramo, imamo putovanje i oporavak. Nismo videli neke pomake, ovde možemo da vidimo šta će da bude za sledeću godinu, da se na miru pripremi za sve – zaključio je trener Zvezde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter