Košarkaška reprezentacija Turske danas je zvanično dobila veliko pojačanje pred olimpijske kvlafikacije koje su na programu ovog leta.

Ne tako davno Turci su naturalizovali Amerikanca Bobija Diksona i pretvorili ga u svog reprezentativca. To je danas učinio predsednik Turske Redžep Tajp Erdogan sa novim Amerom, najboljim igračem Anadolu Efesa Šejnom Larkinom.


Američki bek je danas predstavljen kao novi reprezentativac Turske. On bi trebalo da bude veliko pojačanje pred kvalfikacioni olimpijski turnir.

– Turskoj reprezentaciji je sada na raspolaganju Šejn Larkin, koji je bio proglašavan najboljim igračem kola Evrolige tri puta zaredom. Sada imamo još jači tim s Larkinom – rekao je Erdogan.

Navijači u Turskoj su sjajno prihvatili odluku države, a Larkin je već dobio tursko ime. Naime, Bobi Dikson je svojevremeno postao Muhamed Ali, a Šejn Larkin bi mogao da bude Šahan Arkin.

Turska se na Olimpijskom kvlafikacionom turniru u Kanadi nalazi u grupi sa Češkom i Urugvajem, a ako dođe do polufinala potencijalni rivali su daleko teži Kanada, Grčka ili Kina.