0
Evroliga

EVROLIGA: Nedostajalo je Zvezdi malo energije, Šved vodio Himki do pobede nad umornim rivalom

Objavljeno: 07.02.20 u 19:57

Crvena zvezda iza sebe ima paklenu nedelju, a završila ju je gostovanjem Himkiju.

Izabranici Dragana Šakote pobedili su Partizan u ABA ligi u ponedeljak, potom u sredu nakon neizvesne završnice uzeli ‘skalp’ i Panatinaikosu, a samo dva dana kasnije pakleni ritam odveo ih je na gostovanju Himkiju. Mnogo se govorilo ovih nedelja o ritmu i ‘duplom programu’ Evrolige, a čini se da su na crveno- bele tri teške utakmice ostavile danak, te za treću pobedu nije bilo snage iako je bilo šanse. Najbolji u pobedi Himkija 78:72 bili su Aleksej Šved sa 22 poena, Jerebko je dodao 19, a Buker 13. Kod Crvene zvezde odličan je bio Punter sa 20 poena, Štimac je dodao 10, a Dobrić devet poena.   

Odlično je zvezda otvorila meč, serijom od 5:0, pogodili su za dva Lazić i Dobrić, drugi uz dodatno slobodno bacanje. Crvena zvezda je u utakmici protiv Panatinaikosa imala osam izgubljenih lopti, dok je za prva šest minuta u duelu sa Himkijem domaći tim naterao zvezdu da napravi sedam pogrešnih dodavanja. I pored toga, igra se u visokom ritmu, te Crvena zvezda ima egal, a osetniju prednost Himkiju doneo je Šved trojkom (20:15). Odlično su u prvoj deonici indisponiranost i umor gostujuće ekipe koristili Jerebko, Buker i Vjaltsev koji su do kraja prve deonice domaćinu doneli prednost od 28:18.

mučila se Crvena zvezda u drugoj četvrtini da postigne koš, nakon četiri ipo minuta prve poene postigao je Vladimir Štimac, a srećom po crveno-bele domaćin je u tom periodu ubacio samo četiri poena. Sergej Monija odgovorio je na trojku Davidovca, a potom se razigrao Kevin Punter koji je vezao nekoliko trojki za crveno-bele, ali je uvek stigao odgovor sa druge strane. Crvena zvezda je nastavila da gubi lopte i drugoj četvrtini, te ih je do poluvremena bilo čak 15. Na poluvremenu prednost domaćina 48:36.

Početkom treće deonice Braun se požalio na povredu, potom ubacio trojku, Jagodić Kuridža je sa ‘penala’ spustio Zvezdu na devet poena deficita, dosta sporiji početak igre u odnosu na prvo poluvreme. Za razliku od prvog poluvremena Himki je ušao u probleme sa faulovima već nakon četiri minuta a zvezda je do tada bila bez faulova. Sa dva vezana koša Lazića Zvezda se spustila na pet poena minusa i u potpunosti su se vratili u meč. Taman kada je izgledalo da se Zvezda vratila u život seriju gostiju presekao je trojkom preko ruke Odžoa Šveda, a potom i velika serija od 10:0 za Himki, te nakon pola časa igre Zvezda ima zaostatak 64:51.

Zvezda je ponovo došla do jednocifrene prednosti nakon tri ipo minuta, ali je još jednom u momentima kada je bio blizu toga da se tim koji predvodi Dragan Šakota vrati u igru Šved je raspalio dalekometnu paljbu i doneo Himkiju dvocifrenu prednost. Iako su imali želju da naprave preokret igrači Zvezde, trojkama im Himki to nije dozvoljavao, a sa distance je posebno raspoložen bio Šved. U poslednja dva minuta meča Zvezda je ušla uz 12 poena zaostatka. Gist je na minut ipo do kraja ponovo spustio na devet, odbranila se Zvezda i poenima Pantera spustili su se na sedam poena prednosti.  Tima je promašio, Punter je na 19.8 sekundi do kraja probao je za tri i dobio tri bacanja, pogodio je sva tri, Zvezda je udvajala, ali su se snašli igrači Himkija i na kraju su zabeležili pobedu 78:72

Himki – Crvena zvezda 78:72 (28:18, 20 18, 16:15, 14:21)

Himki: Šved 22, Kramer, Buker 13, Tima 6, Zajcev 5, Vialtsev 6, Desitnikov, Jerebko 19, Monia 3, Jović 4, Baraškov.

Crvena zvezda: Punter 20, Braun 6, Perperoglu 2, Davidovac 5, Lazić 7, Dobrić 9, Gist 6, Jagodić Kuridža 2, Dženkins, Simanić 3, Odžo 2, Štimac 10

FOTO: Crvena zvezda 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter