0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

ŠAKOTA NAKON POBEDE: Trener Zvezde objasnio je zbog čega je rizikovao sa Perperogluom, ali i zbog čega nije bilo Kuzmića!

Objavljeno: 05.02.20 u 23:20

Trener Crvene zvezde Nakon meča nije krio zadovoljstvo pobedom nad Panatinaikosom

Apostrofirao je strateg Zvezde da je večeras bilo jako teško odigrati protiv daleko odmornijeg tima, te da je bilo neophodno izvući energiju i emocije nakon derbija u ponedeljak protiv Partizana.

– Čestitike mojim igračima, verovali su do kraja da mogu da dođu do pobede. Veoma važna utakmica za nas u teškom rasporedu u Evropi. Sve one pobede koje smo imali u Evroligi, došle su nakon što smo gubili na poluvremenu. Igrali smo mi još lošije od ovoga, pa smo dobijali… Panatinaikos je igrao poslednju utakmicu još protiv Valensije, nije igrao ni ligu, ima najjači skakački tim. Morali smo sa njima da igramo nakon derbija, gde smo istrošili dosta emocija, dali sve od sebe. Imamo igrače koji su se vratili iz bolesti i povreda, za koje ne znaš koliko mogu da pruže. Sve je to objektivan problem za nas. Nije da ne mogu da pretpostavim ko ima više energije ili ne, ali ne mogu da potrošim svu tu energiju već na početku utakmice. Negde promašimo, promenili smo startnu postavu, počeli smo sa Gistom, kako bismo dali nešto novo. Pa opet, protivnik je mnogo jak i treba se adaptirati. Kada ulaziš u utakmicu u Evroligi iz ABA lige, potpuno je drugačije. Španske ekipe recimo nemaju takav problem, jer takve mečeve imaju i u domaćem šampionatu. Svi su brži, agresivniji od nas…

Istakao je da je bilo neophodno rizikovati sa Stratosom Perperogluom.

– Imali smo planove kako da uđemo u utakmicu, ali Kuzmić nije mogao da igra. On je uvek u prvoj postavi, igra odlično u odbrani i mi smo mnogo čvršći u skoku sa njim. Reskirali smo sa Stratosom. Da si najpametniji na svetu, ne možeš da predvidiš takve stvari. Morali smo da okrenemo utakmicu, da pobedimo i ja bih se tu zaustavio i čestitao momcima.

Odlično izdanje grčkog košarkaša još jednom je posetilo zbog čega je jedan od miljenika navijača.

– Mi smo njega strpljivo čekali. Počeo je da trenira, ako o tome može da se uopšte priča. Juče gotovo da nije bilo treninga, kao što je to bilo i u prethodnoj duploj nedelji. On je sa strane trenirao i nismo imali predstavu, čekali smo momenat… Nisam hteo u derbiju da rizikujem sa njim, ali danas jesam. Pokazao je klasu. On nije u najboljim godinama, ali ima ličnost i karakter i to je bilo dovoljno.

Ognjen Kuzmić je meč propustio zbog zdravstvenih problema.

– On je imao grčeve i stomačne probleme, povraćao je, tako da smo ga poslali kući da se oporavi, na infuziju. Videćemo šta je već terapija za to i večeras će se ispitati da li je virus ili hrana. Ognjen je poslednjih nekoliko nedelja bio u minutaži, hvala Bogu pa imamo košarkaše da rotiramo.

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter