0
Evroliga

EVROLIGA: Zvezda od ‘očaja do sjaja’, crveno beli na krilima Puntera do preokreta protiv Panatinaikosa!

Objavljeno: 05.02.20 u 21:04

Košarkaši Crvene zvezde dočekali su Panatinaikos u 23. kolu Evrolige.

U zaista nekarakterističnoj utakmici koja je obilovala greškama na obe strane videli smo tvrdu utakmicu sa dosta kvalitetnih odbrana. Crvena zvezda je u nekoliko navrata gubila sa deset poena, ali su se vraćali u život.

Domaćin je protiv Panatinaikosa igrao bez četvorice košarkaša, Kuzmića, Dobrića, Jovanovića i Čovića, a u tim se vratio Stratos Perperoglu.  U pobedi Crvene zvezde 78:73 najefikasniji bio je Kevin Punter sa 24 poena, Stratos Perperoglu je upisao 12, a Dejan Davidovac i  Majkl Odžo 8. Tomas i Papajanis postigli su po 12 poena za goste.

Prvo vođstvo na meču za Panatinaikos preko Kalatesa, ali uzvratio mu je Odžo koji je počeo u startnoj postavi, meč je počeo sa dva penala. Odlično se Papajanis snašao na drugoj strani, loše je Zvezda reagovala na defanzivnom skoku. Još dva laka poena postigli su gosti preko Papapetrua i Papasa, a trojkom je uzvratio Bili Beron. Brzo su gosti poenima Kalatesa, pa potom Papasa došli do prednosti od 15:5, crveno-beli mučili su se sa skokom u uvodu duela. Uspeo je Beron poenima da zaustavi seriju grčkog tima. Američki bek jedini je bio raspoložen u Crvenoj zvezdi, dok se u Panatinaikosu razigrao i Tajris Rajs. Na kraju prve deonice gosti imaju prednost 21:9.

Foto: KK Crvena zvezda

Nije danas služio Zvezdu šut za tri, nakon petnaest minuta imali su crveno-beli samo 1/7 sa distance. Papajanis je imao svoje veče u ‘Beogradskoj areni’ te su gosti održavali prednost od deset poena, a poenima Pantera Zvezda uspeva da se spusti na osam poena zaostatka. Usledio je promašen zicer Papapetrua, a Jagodić Kuridža i Odžo postigli su nešto lakše poene, dva minuta do kraja prvog poluvremena Zvezda je na pet poena zaostatka. Odžo je sa penala došao do svog šestog poena, Panatinaikos je promašio nekoliko zicera, pa Dejan Davidovac pogađa trojku za eksploziju u Areni. Faul nad Perperogluom značio je nove ‘penale’ i dva laka poena za crveno-bele. Probudila se publika u nastavku i nosila je domaći tim do preokreta 35:32, upravo tim rezultatom Zvezda je otišla na poluvreme.

Foto: KK Crvena zvezda

U trećoj četvrtin imučili su se i jedni i drugi na početku da postignu koš, Zvezda je bez poena bila tokom dva i po minuta treće deonice, a gosti su otvorili serijom od 6:0. Nakon četiri minuta igre izabranici Dragana Šakote postigli su samo dva poena. Crvena zvezda oslanjala se na igru Bilija Berona, a amerikancu nije bilo veče, te je Panatinaikos još jednom došao do sedam poena prednosti. Sa penala i preko Fredeta odlazi Panatinaikos na plus devet, Zvezda ponovo ne igra dobro u napadu… Promašio je zicer Braun u kontri, da bi onda Gist napravio loš faul. Džonson je pogodio trojku za +12. Davidovac je uzvratio, a potom je poentirao i Džekins za deficit Zvezde od devet poena.

Foto: KK Crvena zvezda

Poslednju deonicu poenima otvorili su Punter i Štimac, a Amerikanac je odlučio da u završnici preuzme odgovornost. Perperoglu je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja i Zvezda se spušta ponovo na sedam poena zaostatka. Vratila se Zvezda još jednom u život, a Panatinaikos je u poslednjoj deonici imao problema sa faulovima u napadu, poenima Štimca Zvezda se spušta na samo tri poena zaostatka (65:62), Uželeli su se navijači Stratosa Perperoglua, a grčki košarkaš trojkom na tri i po minuta do kraja postiže trojku za izjednačenje. Potom je Štimac još jednom poentirao i Zvezda je došla do tri poena prednosti. Priključio mu se i Punter pogotkom za dva poena. Dešon Tomas uspeo je da pogodi za tri i ponovo donese grčkom timu izjednačenje. Igralo se koš za koš, a kao što smo ranije napisali, Punter je preuzeo odgovornost u meču i trojkom još jednom vratio prednost Zvezdi. Piteiro je reagovao nakon trojke Puntera, te su delioci pravde pokazali tehničku grešku gostujućem igraču. Uspela je Zvezda da zbije redove do kraja i preokrene, a potom da sačuva prednost od tri poena. Zvezda je ovom pobedom prekinula niz od četiri poraza. 

Crvena zvezda – Panatinaikos 78:73 (9:21, 26:11, 11:25, 32:16).

Crvena zvezda: Punter 24, Braun, Perperoglu 12, Davidovac 8, Lazić, Beron 8, Gist 2, Jagodić Kuridža 5, Dženkins 2, Simanić, Odžo 8.

Panatinaikos: Tomas 12, Rajs 4, Papajanis 12, Rautins, Papapetrou 3, Papas 10, Džonson 3, Fredet 11, Kalates 9, Vili, Mitoglu 8, Bentil.

FOTO: KK Crvena zvezda 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter