3
Evrokup

EVROKUP: Odlični Volden vodio Partizan do pobede, Virtusu ne pomažu raspoloženi Marković i Teodosić

Objavljeno: 05.02.20 u 22:08

Košarkaši Partizana gostovali su Virtusu u petom kolu top 16 faze Evrokupa.
U tvrdoj utakmici kontrolisao je domaćin meč tokom većeg dela, a Partizan je nekoliko puta uspeo da priđe na dva ili tri poena zaostatka, ipak, na kraju je Partizan uspeo da preokrene i slavi, a to će im doneti prvu poziciju pred odlazak u plej-of Evrokupa. Fantastičnu partiju u pobedi Partizana 82:84, pružio je Kori Volden sa 29 poena, Tomas je dodao 10, Uroš Trifunović 8. U Virtusu je odličan bio Miloš Teodosić sa 24 poena, a 17 je upisao Stefan Marković

Veoma tvrdu utakmicu igrali su Virtus i Bolonja, te nije bilo koševa na obe strane u prva tri minuta meča. Prvi koš dao je Janković. Odmah je uzvratio Teodosić trojkom. Raspoloženi su bili Marković i Teodosić. Ubrzala se igra, Virtus igra dobro u tranziciji, a Partizan i dalje ima problema da se suprotstavi odbrani Virtusa. Pokušava sada Trinkijeri nešto nižom petorkom Gordić, Pejdž, Trifunović, Veličković, Mozli, ali za sada bez rezultata. Posle sedam minuta igre rezultat je 10:8. Pajola je dao trojku, Trinkijeri je protestovao kod sudije, tražeći korake i zaradio je tehničku grešku. Teodosić koristi bacanje i Virtus stiže do svoje najveće prednosti do tada 14:8. Na drugoj strani dva poena za Partizan posle penala Trifunovića. Usledio je koš Hantera, a na drugoj strani Birčević pogađa prvu trojku za Partizan! 16:13

FOTO: KK Partizan

Virtus je došao do prve osetnije prednosti na meču trojkom Markovića. Razigrao se Volden koji je uz dva poena i faul vratio crno-bele u život, a potom i Birčević ponovo pogađa za tri. Za Deliju nije bilo rešenja u ovom meču. Virtus stiže do osam poena prednosti, a odmah poenima odgovara i Volden koji je nakon 15 minuta igre došao do osam poena. Trojkom Rikija Đampaola Virtus  dolazi do 11 poena prednosti. Ponovo poenima Teodosića domaćin ide na maksimalnih 13 poena u dosadašnjem toku meča. Volden je držao Partizan u prvom poluvremenu, do sada je postigao 15 poena. Na poluvremenu, posle trojke Teodosića, rezultat je 47:35.

Taman kada se Partizan spustio na šest razlike, poenima uz Faul Riči je uvećao prednost domaćeg tima. Partizan u nastakvu igra bez Nemanje Gordića, a onda je usledila malo bolja igra Partizana, pogodio je Tomas, potom je trojku ubacio Pejdž, još jednom je precizan bio Tomas, priključio mu se raspoloženi Ognjen Jaramaz koji je ubacio neke važne poene za Partizan, te su se crno-beli na minut pre kraja deonice vratili na tri poena minusa. Mozli je odlično reagovao, a Kurno novom trojkom donosi prednost od 68:63 Virtusu pred poslednju deonicu.

Odlično Volden reaguje u odbrani, a nakon pregledanog snimka sudije su dodelile nesportsku ličnu Devinu Marblu. Partizan je igrao toplo-hladno, još jednom su se spustili na tri poena, odlično je u odbrani igrao Volden. Tri minuta do kraja meča Partizan se poenom Mozlija spustio na dva poena deficita. Dve lako izgubljene lopte u završnici unele su nervozu u redove goostiju. Zagorac je probao za tri, lopta se ponovo odbija do njega nakon promašaja, a on šalje do Voldena koji pogađa uz faul, te je 41 sekundu do kraja Partizan na samo poen zaostatka. Zagorac je ukrao loptu i zakucavanjem doneo vođstvo Partizanu. Promašio je Teodosić trojku, a sekund pre kraja Volden je stao na liniju za slobodna bacanja. Na kraju velika pobeda Partizana 82:84. 

 

Virtus – Partizan 82:84 (18:13, 29:22, 21:28, 14:21)

Virtus: Marbl 3, Pajola 0, Baldi 3, Marković 17, Riči 9, Delia 2, Kurnoh 3, Hanter 5, Nikolić, Teodosić 24, Gambl 11.

Volden 29, Zagorac 4, ordić 1, Makadu, Jaramaz 6, Veličković 5, Janković 4, Tomas 10, Trifunović 8, Mozli 5.

Evrokup, 5. kolo:

Grupa E

Trento – Darušafaka 74:95
Virtus – Partizan 82:84

Grupa F

Promiteas – Breša 67:56
Venecija – Oldenburg 82:78

Grupa G

Uniks – Ritas 82:69
Galatasaraj – Monako 79:91

Grupa H

Andora – Huventud 90:89
Unikaha – 76:68

0
0

3 Komentara

  1. EBOTE OVO JE DEMOSTRACIJA SILE OVO JE KAZNENA EKSPEDICIJA. MOZEMO LADNO DA OSVOJIMO EVROPSKI TROFEJ! A PRE TOGA SVI U NIS DA POZDRAVIMO INSTITUCIJU HTEDOH RECI EVROPSKI BOSTON!

    0
    0
    Odgovori
  2. ova pobeda je veca od bilo koje do sada pobede u poslrdnih 7 godina… pobediti zabare na njihovom terenu uz igru na zivot i smrt, lupanjem u grudi i srce … teodosica i markovica je veca od same bolonje i cele te italijanske regije … da su teodosic i markovic “ cigancici “ vako za reprezentaciju ikad izgarali-igrali … gde bi danas sa uspesima reprezentacija sa dordjevicem na kormilu bila… da, “ cigancici “ teodosic i markovic su igralii nikad ovako … pobedu nisu nikad zeleli kao veceras protiv kosarkaske INSTITUCIJE kk partizana. uz svu pomoc-energiju poslatu iz zeleznika, sa velikim ocekivanjima u porazu-debaklu kkp. bobedu kkp funkcioneri iz beogradskog predgradja-zeleznika … dozivese sa vise tuge od radosti pre sat vremena nad atinjanima … teodosic i markovi izneverise njihova ocekivanja … SRAM IH BILO.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter