0
Evrokup

FOTO: KK Partizan

DERBI KOLA U BOLONJI: Đorđević poziva na ponos, Trinkijeri još jednom o derbiju!

Objavljeno: 05.02.20 u 09:45

Virtus i Partizan večeras od 20 časova igraju utakmicu posle koje bi crno-beli mogli da imaju obezbeđeno prvo mesto u grupi.

Potrebno je da trijumfuju u Bolonji, a u slučaju pobede Virtusa, u zavisnosti od razlike odlučivalo bi poslednje kolo.

Trener italijanskog kluba Aleksandar Đorđević je nahvalio crno-bele, a potom poslao poruku navijačima Virtusa.

– Svi se radujemo ovoj utakmici, posle one prve utakmice. Siguran sam da je taj meč dirnuo u ponos mnogih. Važnost ove utakmice je krucijalna. Partizan je sagrađen od mnogo kreatora igre, igraju ponekad sa tri plejmejkera. Dugački su, atletski potkovani, veoma snažni fizički. Biće to tvrda, fizički zahtevna utakmica. Analizirali smo prvu utakmicu. To je bila utakmica koja nas je naterala da razumemo koji je to nivo koji je ovoj ekipi potreban da bi mogla da se takmiči. Bilo je to posebno, izuzetno okruženje u Beogradu i očekujem od naših navijača da učine isto – rekao je Đorđević.

Trener crno-belih Andrea Trinkijeri najpre je bio upitan da prokomentariše popularnost Predraga Danilovića u Bolonji.

– Ne postoje reči da se to objasni. Danilović je u ovom gradu još gradonačelnik! – rekao je Trinkijeri.

U prvom meču Partizan je pobedio sa 18 poena razlike, ali Trinkijeri sada očekuje drugačiji meč.

– Fantastična utakmica, istorijska dvorana, bilo je mnogo sjajnih utakmica, poteza igrača. Danilović, Bodiroga je igrao nekoliko utakmica…Drugačija priprema je za ovu utakmicu. Imamo samo jedan dan za oporavak. Treninga neće biti, imaćemo samo oporavak. Moramo svaku kap energije da izvučemo. Znamo da će biti izuzetno teško. Odigrali smo vrhunski u Beogradu u prvom susretu, oni će sada tražiti revanš. Moramo da ostanemo mentalno kada je najteže. Kako je bilo protiv Zvezde… Imali smo teških momenata, ali smo se vratili. Takav mentalitet mora da bude i protiv Virtusa – kazao je Trinkijeri i nastavio o derbiju:

– Bili smo jako blizu da dobijemo jako tešku utakmicu, bez da igramo fantastično. To mnogo znači. Poslednja dva minuta utakmice trebalo je da budemo na plus deset da bismo dobili utakmicu.Onda je gusto, teško. Meni je žao, juče sam bio dovoljno ljut, još mi je žao, ali sam manje ljut, jer sam video šta moja ekipa može.

Virtus je i dalje prvi favorit za osvajanje Evrokupa.

– Ne kladim se. I oni imaju malo pritiska, moraju da dobiju utakmicu. Biće utakmica koja zahteva veliku koncentraciju, fizički napor i svaka lopta će biti važna.

Virtus je klub koji ima svoj kop, fanatične navijače, iako se često govori da je klub višeg sloja ljudi.

– Buržujski je klub, uvek je tako bilo. Sada se vratio i derbi u Bolonji. Znate kako se kaže – Bolonja je Basket City.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter