0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Drama u Železniku – monstruozno kucanje Simonovića, produžetak i ‘iks faktor’ Jaka Blažič! (VIDEO)

Objavljeno: 01.02.20 u 21:07

Košarkaši Cedevita Olimpije ostvarili su 11. pobedu u sezoni, pošto su u Železniku bili bolji od FMP-a rezultatom 105:100.

FMP je konstantno tokom meča imao zaostatak, a najveći je iznosio 14 poena (51:65) u trećoj deonici. Ipak, uspeli su ‘panteri’ to da spuste i u završnici trojkom Okbena Ulujbaja izjednače na 90:90. Cedevita Olimpija je imala napad za pobedu, ali je Miler-Mekintajer bio izblokiran i otišlo se u produžetak.

Domaći su u ovom meču ispaljivali (i pogađali) veliki broj trojki, a tako su nastavili i u dodatnih pet minuta. Ipak, u odsudnom momentu šut je stao, a to iskoristio Jaka Blažič.

Bio je vođa ljubljanskog tima u produžetku, a trojkom za plus pet (103:98) definitivno je rešio susret u korist Cedevita Olimpije.

To je rasplet koji ne odgovara Crvenoj zvezdi, jer bi u slučaju poraza od Partizana u ponedeljak ponovo bila izjednačena sa ‘zmajčekima’.

Inače, potez utakmice napravio je Marko Simonović, fantastičnim zakucavanjem u prvoj deonici.

ABA liga, 18. kolo

Petak

Zadar – Mornar 83:89

Subota

Krka – Cibona 69:77
FMP – Cedevita Olimpija 100:105 *posle produžetka

Nedelja

12.00 Primorska – Mega Bemaks
17.00 Budućnost – Igokea

Ponedeljak

18.00 Crvena zvezda – Partizan

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter