0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

TV KK PARTIZAN: Ostoja Mijailović o Lovernju, ugovoru Trinkjerija, Redingu i dugovima… (VIDEO)

Objavljeno: 31.01.20 u 18:45

Prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović posle pobede crno-belih nad Darušafakom u Evrokupu govorio je za klupsku televiziju.

Prva tema razgovora bio je neuspešan pokušaj dovođenja Žofrija Lovernja i povreda sjajnog stranca Redžija Redinga.

– Između Žofrija Lovernja i Partizana postoji velika ljubav, mi smo tražili ‘peticu’ i javila nam se njegova agencija sa rečima da bi moglo da dođe do transfera. Mi smo počeli pregovore i nisu nam se ispunile želje. Odlučio je da ostane u Fenerbahčeu. Što se tiče Redžija, naš tim lekara radi na njegovim pregledima i sačekaćemo njihovu ocenu, ne želim preuranjeno da iznosim bilo kakve informacije. Zamena neće biti, imamo naš tim, prvi smo u ABA ligi, igramo dobro u Evrokupu i stojimo iza naših igrača – počeo je priču Ostoja Mijailović.

O ugovorima Vila Mozlija i trenera Andree Trinkjerija.

– Mozli je dokaz da ne treba suditi unapred. Ima ugovor i za sledeću sezonu, i klauzulu. Andrea ima ugovor za sledeću sezonu, ima i klauzulu, može da ide u drugi klub, može da ostane u Partizanu, to je stvar dogovora.

Sledeća tema bio je dug Partizana koji je drastično smanjen.

– To što stoji 6,5 miliona evra duga u APR-u, to su gubitci u poslednjih deset godina, kada izađete iz te informacije videćete da mi već dve godine poslujemo u dobitku. Dugovi ne rastu, mi smo vratili 200 miliona dinara straih obaveza, takođe treba oduzeti popust koji su dali igrači kojima se dugovalo i tu su sporni krediti od banaka. Mi danas duguhemo nešto više od 2,5 miliona evra. U te obaveze ulazi poreski dug prema državi i mi to gledamo da regulišemo. Partizan je ove godine imao nešto veći budžet od pojedinih klubova Evrolige, a taj novac smo zaradili od sponzora i prodaje karata. Ako budemo ušli u Evroligu mi ćemo budžet nadograditi kroz sponzorstva koja će biti veća, ali i veću prodaju i cenu ulaznica.

Partizan se nije oglasio povodom dešavanja u Podgorici, to jest ne odigranom meču između Budućnosti i Crvene zvezde.

– Partizan nikada nije ćutao. Ako postoji spoznor koji će dati 30.000 evra, ja ću reći šta mislim pa da platimo kartu. Što se tiče kompromisa, savezništva… Partizan nikome neće biti saveznik. Partizan je dovoljno jak klub i donosimo odluke u svoje ime. Ako budem došao u situaciju da odlučujem protiv Partizana, ja ću da se pokupim i odem – istakao je Ostoja Mijailović.

O tome da li će derbi protiv Crvene zvezde u ponedeljak gledati iz dvorane, rekao je:

– Velika je šansa da ću da odem, razmisliću – zaključio je Mijailović.

Ceo intervju Ostoje Mijailovića možete pogledati na snimku ispod teksta:

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter