4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

PRILOŽEN MATERIJAL: Zvezda opet reagovala zbog utakmice protiv Budućnosti i uputila hitan zahtev ABA ligi! (VIDEO)

Objavljeno: 31.01.20 u 12:40

Nova reakcija u vezi neodigrane utakmice protiv Budućnosti i upućen zahtev ABA ligi.

Prošlo je mesec dana od kako je Crvena zvezda odbila da putuje na gostovanje Budućnosti u Podgoricu, a i dalje nije poznat rasplet cele situacije.

Zbog toga se oglasio klub sa Malog Kalemegdana i, uz priložene materijale, zatražili su hitnu reakciju rukovodstva regionalnog takmičenja.

Saopštenje Crvene zvezde prenosimo u celosti i bez izmena:

KK Crvena zvezda mts tačno mesec dana od neodigrane utakmice 13.kola ABA lige protiv Budućnosti u Podgorici, skreće pažnju srpskoj i košarkaškoj javnosti u regionu, da Predsedništvo regionalnog takmičenja još uvek nije donelo (bilo kakvu) odluku vezana za spornu i neregistrovanu utakmicu!

Time se pred finiš i rasplet ligaškog dela, ozbiljno dovodi u pitanje dalja regularnost ABA lige, koja je u međuvremenu kompromitovana brojnim događajima na koje KK Crvena zvezda kao jedan od osnivača lige nije mogao da utiče! O brojnim sumnjama o neregularnostima, raznoraznim „aranžmanima“ sa kojima su povezana razna službena lica, priča se da postoje i pojedini materijalni dokazi, čak i snimci? Možda će bolji odgovor dati Europol koji je već počeo da raščišćava stanje u košarci u pojedinim okolnim zemljama, a veliko interesovanje je izrazio i prema pojedinim dešavanjima u regionalnoj ABA ligi?

Klub podseća da i dalje niko ne zna šta se dešava nakon uslovne kazne disciplinskog sudije ABA lige Saše Pavličića Bekića (koji se proglasio i nenadležnim za ovaj slučaj) i odluke žalbenog veća i preinačenja USLOVNE kazne? Podsećamo da je Žalbeno veće u svojoj odluci, u odsustvu direktora i sportskog direktora ABA lige, usmerilo konačnu odluku ka Predsedništvu ABA lige!

Zato postavljamo pitanje – kada će biti doneta konačna odluka jedinog merodavnog tela Predsedništva ABA lige, koje i dalje nije odgovorilo našem klubu na zahtev od 27.12.2019. godine o odlaganju utakmice?

Time bi se stvorili uslovi za potpuno regularnu završnicu ABA lige, koja je ćutanjem Predsedništva lige ozbiljno narušena i čime je otvoren prostor za dalja mešetarenja i brojne neregularnosti!

Nije tajna da je naša odluka da kao klub ne putujemo u Podgoricu u trenucima kada smo dobili procenu da je boravak KK Crvena zvezda sve samo ne bezbedan, izazvao brojne polemike. Na našu žalost, sva dešavanja u međuvremenu u prethodnih mesec dana, pokazuju da je naša odluka, koliko god teška bila, potpuno ispravna.

KK Crvena zvezda mts podseća da nam je tada kao klubu bezbednost garantovao direktor Policije Veselin Veljović, kome su najbliži saradnici i zamenici, isti oni koji su predvodili napad na našu delegaciju i igrače tokom aprila 2019.godine Zoran Lazović i Duško Golubović?

O kakvom licemerju se radi, govori i razgovor koji su u četvrtak 30.01.2020. objavili crnogorski mediji, u kome su glavni akteri upravo Golubović i aktuelni zamenik direktora policije Crne Gore Zoran Lazović. Tema razgovora je ista ona ona zbog koje Crvena zvezda kao odgovoran klub, nije otputovala u Podgoricu 30.12.2019. godine! Iz razgovora se jasno vidi šta Golubović i aktuelni zamenik direktora policije Crne Gore Zoran Lazović poručuju ljudima koji danima protestuju u Crnoj Gori, a takođe se može čuti i da je direktor Veljović koji je KK Crvena zvezda garantovao bezbednost u Crnoj Gori 30.12.2019.godine, Novogodišnje praznike proveo na Kopaoniku:

Podsećamo da ni jedan pojedinac koji se tada „istakao“ u napadu na delegaciju Crvene zvezde, koji su operativno predvodili Zoran Lazović i Duško Golubović, među kojima su i Amar Nuhodžić sin Ministra Unutrašnjih dela CG, kao i Marko Lazović službenik Policije CG i sin Zorana Lazovića – nikada nije procesuiran od strane pravosudnih organa Crne Gore?

Toliko o bezbednosti Crvene zvezde i kredibilitetu ljudi koji su „garantovali“ sigurnost našem klubu pred utakmicu 30.12.2019.godine!

KK Crvena zvezda mts još jednom insistira da se Predsedništvo najzad sastane i hitno donese odluku o neregistrovanoj utakmici 13.kola ABA lige, odredi novi termin odigravanja ovog meča, kako bi se celo takmičenje uvelo u legalne okvire i smanjio prostor za mahinacije, brojne spekulacije i slobodno tumačenje tabele, i plasmana u ABA ligi!

Svako dalje odlaganje, ćutanje i nečinjene Predsedništva, značiće saučesništvo u daljim neregularnostima i propasti ABA lige – koja je podsećamo, liga SVIH klubova – stoji u potpisu saopštenja KK Crvena zvezda.

0
0

4 Komentara

  1. Potpuno su u pravu. Evo peimera: svi koji su napadali košarkaše Budućnosti za vreme zagrevanja u petoj utakmici prošlogodišnjeg plej ofa su sudski procesuirani i pravosnažno osuđeni.
    Čabarkapa koji je, tada bio direktor ABA lige, i dozvolio odigravanje te utakmice je najdrastičnije kažnjen i postavljen za sportskog direktora cz.

    0
    0
    Odgovori
  2. Opet oni pisu kako su osnivaci lige, a u stvari su samo odgovorni sto je srpska kosarka ugasena, a klubovi naterani da se pridruze ABA ligi. 3-4 godine nakon sto je ta jadranska liga vec postojala.
    A o regularnosti nema sta da se prica…svaka liga u kojoj ucestvuju dva kluba istog vlasnika je u startu neleguralna.

    0
    0
    Odgovori
  3. Da se postovao pravilnik ABA lige vi ste trebali biti izbaceni cim ste bili promenili ime (do sada tri puta), niste otisli na utakmicu pa se sada pozivate na regularnost….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter