3
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

DRAGAN ŠAKOTA: Ova utakmica nije bila naš prioritet!

Objavljeno: 31.01.20 u 22:14

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota nije bio zadovoljan posle poraza od Anadolu Efesa, ali je dodao da ova utakmica nije bila prioritet za njegov tim.

Poraz 85:78 od Anadolu Efesa na kraju je bio i prihvatljiv ako se zna da je turski tim u jednom momentu imao 24 poena prednosti. Dragan Šakota je na početku razgovora sa novinarima istakao da njegov tim nije dobro otvorio utakmicu.

– Kao što ste videli, nismo dobro otvorili utakmicu. Primali smo previše lakih koševa nakon izgubljenih lopti, tako da je rezultat bio logičan. U ovom trenutku, ovo je dobra lekcija za sve nas – rekao je Dragan Šakota i nastavio:

– Ono što nervira navijače, nervira i mene. Mogli ste da čujete i sami, rekao sam da ne treba da otvorimo utakmicu kao protiv Olimpijakosa… Tu su neki faktori koji utiču na sve. Kada počneš mekano i kada je protivnik odličan, stvar se pogoršava proporcionalno. Teško je stati i promeniti sve odjednom. Na poluvremenu smo pokušali da se fokusiramo drugačije, nešto smo i uspeli. Fale nam igrači, kao što su Lazić… Sve u svemu, radi se o timu koji je dosta jači od nas i u kontinuitetu su rezultata. Igraju odlično kada treba, imaju lidera koji je uvek tu. Mi obično kažemo „igru možeš da zaustaviš, ali pojedinca ne“. Zna se koji su igrači odlični i koji osvajaju trofeje. Možemo da izvučemo nešto iz svega ovoga.

Trener crveno-belih je potom istakao da ova utakmica za njegov tim nije bila prioritet.

– I pre Barselone smo znali. Mi moramo da napravimo prioritet šta nam treba, a šta ne. Ova utakmica nije bila naš prioritet, i nadam se da neće ostaviti negativne posledice. Dobar tim treba da odreaguje posle poraza, a znamo da igramo sa protivnikom koji je prvi u ligi. Ne razmišljamo da treba da igramo sa Panatinaikosom… Energija je drugačija ovde i tamo. Nismo na baterije, nismo na struju, negde utrošak postoji. Neki protivnik te istroši više, a neki manje. Mi smo pokušali da odigramo odgovorno. To što je bilo 15 ili 20 razlike protiv Mege samo znači da smo bili skoncentrisani. Moramo da budemo racionalni u razmišljanjima.

O Branku Laziću i Stratosu Perperogluu koji nisu bili večeras na parketu.

– Ne bi bilo racionalno da sam stavio Branka Lazića u tim. On se ne oseća spremno. Nisam želeo po svaku cenu da ga istrošim. Perperoglu je sa druge strane tek počeo da trenira posle operacije. Malo je to vremena, a pred nama je još 55 utakmica, neka polako uhavti zalet – zaključio je Šakota.

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

3 Komentara

  1. A šta je vaš prioritet, što bolji plasman u ABA ili četvrto mesto da bi igrali sa Partizanom u polufinalu.
    U EL prolaz u 8 ili ne. Dosta više čekanja da se završe utakmice pa onda pametovanje. Recite jednom šta vam je cilj a ne izgovori posle poraza. Smešni ste.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter