0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega Bemax / Ivica Veselinov

ABA LIGA: Mega slavila protiv Krke – Milojević: Konačno smo odigrali dobro u odbrani!

Objavljeno: 26.01.20 u 16:20

Košarkaši Mega Bemaxa su u meču 17. kola ABA lige pred 1.000 gledalaca u Hali sportova Ranko Žeravica sjajnom igrom savladali Krku i ujedno došli do najubedljivije pobede ove sezone, 88:61 (23:19, 24:17, 23:16, 18:9).

Izabranici trenera Dejana Milojevića su do izuzetno važne pobede u borbi za opstanak u regionalnom takmičenju došli pošto su celu utakmicu kontrolisali rezultat, da bi krajem treće četvrtine i definitivno prelomili meč kada su stigli do plus 20.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Marko Simonović sa 23 poena i Nemanja Nenadić sa 20. U ekipi Krke se istakao Dalibor Đapa sa 13 poena.

Posle 17 odigranih kola ABA lige, Mega Bemax ima skor 4-13 dok je Krka ostala na 6 pobeda. Narednu utakmicu Mega Bemax igra u nedelju 2. februara u 12 časova kada će gostovati ekipi Koper Primorska.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je na konferenciji za štampu posle meča istakao da je ovo samo jedan korak u borbi za opstanak u ABA ligi:

Veoma bitna pobeda za nas, jer smo jedan korak bliži opstanku. Konačno smo odigrali dobro u odbrani. Čvrsti smo bili od početka do kraja u defanzivi, a to je ispratio i dobar napad. Krka je bila oslabljena neigranjem Kouzija, jednog od najboljih plejmejkera ligi i time je naš posao bio olakšan. Ovo je samo jedan korak ka opstanku i zato moramo da nastavimo ovako da igramo. Evidentno je da smo se digli, mada moram da priznam da smo imali i neke nesrećne poraze, ali verujem da će se to već negde vratiti i da ćemo izboriti opstanak u ligi. Kolegi Anzuloviću i Krki želim mnogo sreće u finišu ABA lige i da takođe izbore opstanak – rekao je Milojević.

FOTO: Mega Bemax / Ivica Veselinov

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter