0
Evroliga

EVROLIGA: Fener uzeo meru ‘manekenima’, Žalgiris demolirao Albu

Objavljeno: 24.01.20 u 21:03

Košarkaši Fenerbahčea polako se bude iz ‘zimskog sna’ i trenutno su sa osam pobeda na devetom mestu, ispred Crvene zvezde. Žalgiris je u ‘derbiju začelja’ savladao Albu.

Fenerbahče je u prvoj četvrtini doša do prednosti od devet poena, a u drugoj su izabranici Željka Obradovića zaigrali još bolje i u jednom momentu vodili čak sa 17 poena prednosti.

Dvocifrenu prednost imali su i u trećoj deonici, ali je došlo do opuštanja u poslednjoj kada je Armani uspeo da se spusti na samo dva poena zaostatka. Na kraju, domaćin je ipak slavio 73:64.

Čak šestorica su u domaćem sastavu bili dvocifreni, prednjačio je Datome sa 14 poena, pratio ga je De Kolo sa 12, dok su po 10 dodali Malkom Tomas, Jan Veseli, Kostas Slukas i Nikola Kalinić.

U ekipi Etorea Mesine je jedini dvocifren bio Kejleb Tarčevski sa 19 poena, skok mu je falio za dabl-dabl.

U drugom meču odigranom od 19 časova Žalgiris je dočekao Albu u Kaunasu. Nemci neće gostovanje pamtiti po dobrom, pošto je domaćin slavio 104:80

Žalgiris je meč odlično otvorio, rano je došao do vođstva, a do kraja deonice ga je dodatno uvećao, Nemci su svedeni samo na devet poena (23:9).

Furiozno je domaćin igrao u prvoj četvrtini, a u jednom trenutku imali su prednost od čak 29 poena. Zasluženo su na poluvremenu imali prednost 54:27. U nastavku meča domaćin nije popuštao, te je zasluženo slavio 104:80.

Istakli su se Kej Si Rivers sa 17 poena i Edgaras Uljanovas sa 14, dok su još četvorica igrača bili dvocifreni. U Albi je najbolji bio Landri Noko sa 15 poena i sedam skokova.

EVROLIGA, 21. KOLO:

Fenerbahče – Armani 73:64
Žalgiris – Alba 104:80
Panatinaikos – Asvel (u toku)
Real – Efes (u toku)

odigrano u četvrtak

CSKA – Valensija 81:70
Zenit – Olimpijakos 91:87
Bajern – Makabi 80:68
Baskonija – Himki 83:79
Barselona – Crvena zvezda 86:82

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter