0
Košarka

FOTO: Youtube screenshot

NBA: Jokić odličan u porazu, sa Kingsima se igra ko hoće, Zajon je neverovatna zver! (VIDEO)

Objavljeno: 23.01.20 u 09:20

Odigrano je noćas 12 duela u NBA ligi. Nikola Jokić je bio najuspešniji od srpskih košarkaša, a veče je obeležio debi Zajona Viliamsona.

Košarkaši Denver Nagetsa doživeli su ubedljiv poraz od Hjuston Roketsa rezultatom 121:105. Denver bio lišen poomoći trojice startera, Džamala Mareja, Gerija Herisa i Pola Milsapa. Majk Meloun na ovom meču nije mogao da računa ni na bitne rezerve kao što su Mejson Plamli i Majkl Porter Junior.

Nikola Jokić je učinio sve u njegovoj moći da pruži otpor Hjustonu, upisao je osmi tripl-dabl u sezoni, a svoj 36. u karijeri. Srbin je meč završio sa 19 poena (8/19), 12 skokova i 10 asistencija.

Nagetsi su držali egal na početku meča, ipak Hjuston uz pomoć svojih rezervista dolazi do prednosti od sedam poena nakon prve četvrtine. Domaći sastav je do poluvremena imao i 20 poena prednosti, a tek u trećoj deonici Nagetsi uspevaju da zaigraju bolje i spuste se na 12 poena zaostatka. Za više od toga snage nisu imali, te je Hjuston zasluženo slavio.

‘ŽOGA BONITO’ NA TRENINGU DENVERA: Nikola Jokić kao fudbaler, dao gol, pa se bacio na parket! (VIDEO)

Džejms Harden je ubacio 27 poena, uz po pet skokova i asistencija, a Rasel Vestbruk je imao 28 poena, 16 skokova i osam uspešnih dodavanja.Pratio ga je Erik Gordon sa 25 poena, kao i Klint Kapela sa dabl-dablom od 14 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Najzapaženiji učinak pored Jokića kod gostiju imao je Džeremi Grent sa 17 poena i sedam skokova. Pi Džej Dozir je dodao 15, Tori Kreg 14, a Malik Bizli12 poena.

Košarkaši Memfis Grizlisa poraženi su od Boston Seltiksa u gostima sa 119:95. Nakon serije poraza Seltiksi su uspeli da se vrate na pobednički kolosek, te je nakon Lejkersa ‘pao’ i Memfis.

Grizlisi su dobro počeli susret, došli i do vođstva serijom 15:5 koju su inicirali Džeren Džekson i Jonas Valančijunas pa su posle prvog dvanaestominutnog perioda vodili sa 27:25. Nastavio je Memfis sa dobrom igrom i u drugoj četvrtini, posle poena Bruksa došli su do +7 kada je na semaforu stajalo 42:35. Nakon čega se trgao Boston i preokrenuo u svoju korist.

Džejson Tejtum, Kemba Voker, Danijel Tajs i Džef Grin prave neverovatnu seriju od čak 23:0 u drugoj polovini četvrtine, pa Boston stiže do velikih 58:42. U nastavku su izabranici Breda Stivensa samo nastavili tamo gde su stali i dovršili posao, pošto im nije bilo teško da održavaju veliku prednost stečenu u finišu prvog poluvremena.

Srpski reprezentativac Marko Gudurić odigrao je 11 minuta i postigao samo 2 poena, uz 2 skoka. Valančijunas je imao 16 poena uz 13 skokova, dok je 13 poena postigao Džeren Džekson, koliko je imao i Solomon Hil.

Na drugoj strani, Tejtum je imao 23 poena, Tajs 14, Kanter 13, a Smart i Hejvard po 12 postignutih poena.

Kingsi nisu imali šta da traže u Detroitu, postali su „topovsko meso“ u NBA, a jutros su pretrpeli i šesti uzastopni poraz, 127:106 od Pistonsa. Sakramento je sada pretposlednji na Zapadu, a jedino može da ga teši što je ove sezone Golden Stejt u potpunom raspadu, pa sigurno „čuva“ začelje.

Srpski reprezentativci imali su dobro veče. Starter Nemanja Bjelica završio je utakmicu sa 14 poena, devet skokova i pet asistencija, dok je Bogdan Bogdanović završio meč sa 19 poena, dva skoka i tri asistencije. Najefikasniji kod Kingsa bio je Dearon Foks sa 22 poena.

Detroitu je ovo bila treća pobeda u poslednje četiri utakmice i posle serije poraza Bruklina, sada mu zaostaje samo jednu pobedu na osmom mestu Istoka. Iako i dalje bez Blejka Grifina, tim igra dobro, pre svega Derik Rouz, koji je utakmicu završio sa 22 poena, šest skokova i 11 asistencija.

Dugo smo čekali Zajona Vilijamsona, a sada je tu. Za samo osamnaest minuta na parketu centar je već razmazio navijače koji se nadaju da će videti još istoga u narednim mečevima.

Sparsi su savladali ekipu Nju Orleans Pelikansa rezultatom 121:117, ali je javnost ostala očarana performansom mladog krilnog centra. Vilijamson je loše počeo utakmicu i posle tri četvrtine imao samo pet poena, trebalo mu je malo vremena da se oslobodi treme, ali onda se desio preokret u poslednjem kvartalu.

Bivši igrač Djuka, koji nije poznat kao posebno dobar šuter, je pogodio četiri trojke iz isto toliko pokušaja, i već sada ima više ubačenih trojki nego Ben Simons tokom cele karijere. Vilijamson je upisao 17 poena u tom delu igre. Na kraju meč je završio sa 22 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Sparsi su do nove pobede došli posle izuzetne partije Lamarkusa Oldridža koji je imao 32 poena i 14 skokova. Demar Derozan ga je pratio sa 20 poena i pet uhvaćenih lopti.

Podjednako uspešan kao Vilijamson bio je Brendon Ingram sa 22 poena, ali uz užasnih 6/22 iz igre, dok nadomak tripl-dabla bio Lonzo Bol sa 14 poena, osam skokova i 12 asistencija.

Detroit – Sakramento 127:106
Orlando – Oklahoma 114:120
Toronto – Filadelfija 107:95
Atlanta – LA Klipers 102:95
Boston – Memfis 119:95
Majami – Vašington 134:129 (produžetak)
Njujork – LA Lejkers 92:100
Čikago – Minesota 117:110
Hjuston – Denver 121:105
Feniks – Indijana 87:112
Nju Orleans – San Antonio 117:121
Golden Stejt – Juta 96:129

FOTO: Youtube screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter