0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega Bemaks / Ivica Veselinov

HRVAT MI JE BIO KAO BRAT: Vladimir Štimac se prisetio teškog perioda – Spasao me je, neću mu zaboraviti!

Objavljeno: 18.01.20 u 14:33

Doslovno sam ponekad gladovao. Frižider mi je bio prazan, nisam imao novca da gorivom napunim automobil koji mi je Žalgiris stavio na raspolaganje – rekao je Štimac.

Košarkaš koji sa velikom emocijom i zalaganjem nosi dres tima za koji nastupa, podjednako je ginuo za reprezentaciju Srbije, kao i sada u Crvenoj zvezdi čiji dres ponovo nosi. Vladimir Štimac je dao intervju litvanskom portalu ‘15 min‘ u kome je otvorio dušu o teškom periodu koji je kao osamnaestogodišnjak od 2005. godine do 2008 proveo u Žalgirisu.

Frižider mi je bio prazan, bukvalno sam gladovao. Nisam imao šta natočiti u automobil koji mi je klub dao – rekao je Štimac i potom detaljno govorio o čoveku koji mu se našao kada mu je bilo najteže.

ŠTIMAC BESAN NA NAVIJAČE: Svađaću se sa svakim ko nam psuje porodicu, takvi da ne dolaze na utakmice!

Reč je o hrvatskom košarkašu Marko Popoviću.

Niko ne zna ovu priču, a ja sam mu toliko zahvalan za sve što je učinio. Osoba je na koju pomislim barem jednom u toku dana, on me je naučio da budem takav, zahvalan. Ustajao je svako jutro da bi ugrejao kola zbog mene. Bila me je sramota to priznati roditeljima, tražiti od njih da mi pošalju nešto novca. Jednog dana priznao sam Popoviću u kakvim sam problemima, pa u njemu stekao prijatelja koji je o meni brinuo. Vodio me na večere, pomogao mi je u svakom smislu. Učio me je kako da se odnosim prema novcu, kako da ne pravim gluposti – ističe Štimac.

KRAJ SJAJNE KARIJERE: Marko Popović se povukao u 36. godini

Štimac je istakao da mu je Popović pomogao i da smrša i da se ‘dovede u red’, a da je znao i da podvikne kada je trebalo…

– Hteo me je izvesti na pravi put u svakom smislu, bio mi je od velike pomoći i nikada mu to neću zaboraviti – rekao je tridesedvogodišnji Štimac koji je potom imao uspešnu karijeru, a sa reprezentacijom je osvojio tri sredpra, na Olimpijskim igrama u Riju, Svetskom prpvenstvu u Španiji i Eurobasketu u Turskoj.

Pratite najbolju sportsku stranicu na Instagramu – HotSport 

FOTO: Mega Bemaks / Ivica Veselinov

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter