Saga oko meča između Budućnosti i Crvene zvezde koja je trebalo da se odigra 30. januara nije završena, iako iz ABA lige stižu nejasne poruke.

Jedno je sigurno, Zvezdi je vraćen oduzeti bod, a novčana kazna je umanjena na 15.001 evro. Šampion regionalnog takmičenja je najavio žalbu i na tu odluku uz iščekivanje novog datuma odigravanja utakmice u dvorani ‘Morača’.


Sa druge strane prvi čovek ABA JTD lige Domagoj Čalović istakao je da je novom odlukom o vraćanju Zvezdi boda i smanjenom finansijskom kaznom za njega taj slučaj zatovren, a hrvatski mediji prenose da je meč registrovan sa 20:0 za Budućnost.

Na samom sajtu ABA lige nejasno. Kada se uđe na zvaničnu tabelu regionalnog takmičenja može se videti da je Zvezdi vraćen oduzet bod, a da je meč u Podgorici registrovan sa 20:0, to jest pobeda je upisana Budućnosti, a Zvezdi poraz.

Ipak, pored broja bodova dva tima stoji zvezdica koja objašnjava da meč nije zvanično registrovan i da se čeka konačna odluka. Janso je da se na Jadranu ne zna ko pije, a ko plaća, ali navijače Crvene zvezde svakako može da raduje to što je njihov tim još u igri da ipak odigra taj veoma važan meč u Podgorici.