0
Evrokup

PARTIZANU PRIJAJU ITALIJANI: Trento se poklonio ‘parnom valjku’ svi igrači se upisali u strelce!

Objavljeno: 15.01.20 u 20:42

Košarkaši Partizana su lakše nego što se to očekivalo pobedili Trento u utakmici drugog kola Evrokupa.

Košarkaši Partizana nastavili su sa odličnom igrom u Evrokupu. Nakon ubedljive pobede nad Virtusom u prvom kolu  top16 faze Evrokupa, isto su učinili i na gostovanju Trentu. Najefikasniji u pobedi Partizana  (58:83) bili su Zagorac i Pejdž sa 11 poena, po devet su ubacili Jaramaz i Janković, a poen manje Birčević. Blakmon je kod domaćina ubacio 12, kraft 10, a Đentile samo četiri poena. 

Prvi koš postigao je Trento, Partizan je odgovorio furiozno i serijom od 10:2 uz trojku Tomasa i Zagorca. Crno-beli su napadački odlično startovali u meču uz 5/5 šuta za dva na samom startu duela. Nakon pet ipo minuta Partizan je imao deset poena prednosti. U istom tempu nastavio je Partizan do kraja četvrtine. Markus Pejdž pogodio je tri puta za tri poena, Partizan je imao 12 poena prednosti na maloj pauzi. Nakon 10 minuta prednost Partizana bila je 12:24. Odlično šutersko izdanje u prvoj četvrtini za goste.

Nastavio je Partizan istim tempom i u drugom poluvremenu, igrač koga se najviše bojao Trinkijeri Đentile nije imao svoje veče u prvom poluvremenu, sveli su ga defanzivci Partizana na samo četiri poena nakon petnaest minuta. Dobio je priliku i mladi Uroš Trifunović koji pogađa za tri. Partizan je sigurno čuvao prednost, a u nastavku se sa pet poena za nešto više od minuta na terenu upisao i Birčević. Na poluvremenu zaslužena prednost Partizana 28:47

Činilo se da je došlo do manjeg opuštanja kod Partizana, počeo je domaćin trojkom, odgovorio je Tomas, Trinkijeri je tajm-autom stao na put tome. Te je Partizan u nastavku došao do još ubedljivije prednosti od 21 poen. Fokus u nastavku bio je na odbrani, znatno se teže dolazilo do poena u nastavku, Kori Volden i Novica Veličković su se upisali, a Partizan u poslednju deonicu nosi 21 poen prednosti (61:40)

Partizan je početkom četvrte deonice otišao na 40:63, u nastavku jse upisao Trifunović, a potom i Mozli, te je prednost porasla na 67:46. Džejms Makadu ušao je za Partizan i na debiju odmah pogodio koš uz faul, zanimljivo je da su se u Partizanu svi upisali na listu strelaca.

Trento – Partizan 58:83 (12:24, 16:23, 12:14, 18:22)

Trento: Rašar 4, Blakmon 12, Kraft 10, Đentile 4, Paskolo 2, Mian 10, Foraj 6, Noks 6, Mezanote, Ladurner, King 4

Partizan: Volden 5, Zagorac 11, Pejdž 11, Gordić 3, Makadu 4, Jaramaz 9, Veličković 3, Birčević 8, Janković 9, Trifunović, Mozli 2

FOTO: KK Partizan 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter