0
Evroliga

EVROLIGA: Žalgiris prelomio u trećoj deonici, prekinuta Zvezdina serija u Evroligi

Objavljeno: 15.01.20 u 20:59

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su meč 19. kola Evrolige protiv Žalgirisa

Košarkaši Crvene zvezde imali su želju i energiju u današnjem meču, ali na kraju nisu uspeli da savladaju Žalgiris koji je u završnici treće četvrtine došao do vođstva zahvaljujući seriji od 11:0 i nakon toga domaći nisu popuštali.  Najbolji u Crvenoj zvezdi bio je Lorenco Braun sa 14 poena, pratili su ga Beron, Gist i Štimac sa devet. Kod gostiju najbolji je bio Lekavičius sa 17 poena, Lidaj je ubacio 10. 

Dobro je počela Crvena zvezda i meč su domaći otvorili serijom 4:0. Mučio se Žalgiris na početku u napadu, ali je led probio Milaklis prvom trojkom na meču. Dok su u nastavku došli do serije gosti od 8:0. Kuzmić je u domaćem sastavu raspoložen postigao je već pet poena. Uz to, bio je glavobolja u odbrani za Žalgirisove košarkaše. Pet vezanih poena Brauna donela su prednost Zvezdi po prvi put u meču na tri minuta do kraja četvrtine.

Na početku druge četvrtine igrao se egal, nakon dva minuta igre bilo je 24:24. Imala je Zvezda i nekoliko skokova u napadu, ali nije uspeo domaćin da se odvoji. Punter je polako ulazio u svoj prepoznatljivi ritam igre. Odlično su igrali centri Crvene zvezde u drugoj četvrtini i posebno u odbrani u više navrata zadavali su glavobolje gostima. Glavobolju Zvezdi zadavao je Kej Si Rivers, nekadašnji košarkaš Zvezde, bio je raspoložen sa distance. Na poluvreme se otišlo rezultatom 38:38.

FOTO: KK Crvena zvezda

Kuzmić, Simanić, Lorenco Braun, raspoloženi su bili na početku treće deonice, priključio im se i Bili Beron, prva tri minuta bez koša gostiju. Zvezda je došla do pet poena prednosti. Ipak, smogli su snage gosti da se vrate u meč i serijom 11:0 tri minuta do kraja deonice vodili su 47:50. Do kraja deonice upisao se i Štimac, te je Crvena zvezda imala dva poena zaostatka 53:55. 

U nastavku četvrte deonice uspeli su da se dodatno odlepe igrači Žalgirisa, imali su igrači Zvezde veliku energiju i želju da se vrate u meč, usledilo je nekoliko sudijskih odluka koje se nisu dopale domaćim igračima, a ni košarkašima, a Žalgiris je imao devet poena prednosti poenima Tomasa Vokapa. Džejms Gist je šest minuta do kraja zakucao i bacio Arenu u trans, potom je Bili Beron uspeo da se upiše i spustio je ponovo na osam poena zaostatka. Gosti su strpljivo trošili vreme, a u domaće košarkaše uvukla se nervoza, dugo smo bili bez koša.  Čekao se Bili Beron, trojkom je na tri ipo minuta spustio na samo pet poena prednost gostiju.  Poslednjih 30 sekundi meča imali su gosti pet poena prednosti, ušli smo u penal završnicu. 

Crvena zvezda – Žalgiris 70:76 (20:22, 18:16, 15:19, 17:20)

Crvena zvezda: Kuzmić 8, Punter 5, Braun 14, Lazić 2, Beron 9, Dobrić 5, Dženkins 4, Gist 9, Simanić 5, Jovanović, Odžo, Štimac 9.

Žalgiris: Valkap 8, Rivers 8, Lekavičius 17, Hejs 5, Jankunas, Lukosiunas, Milaknis 9, Geben 3, Jokubaitis, Lidaj 10, Lendejl 9, Ulanovas 7. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter