0
Evroliga

FOTO: Eurohoops

EVROLIGA: Ne pomaže smena Radonjića, peti poraz Bajerna u nizu, slavio i Zenit

Objavljeno: 15.01.20 u 22:44

Još dva meča pored duela Crvene zvezde odigrana su večeras. Slavili su Zenit i Panatinaikos.

Ekipa Zenita je uspela da stigne do nove pobede u Evroligi savladavši Baskoniju Duška Ivanovića sa 72:66.

Dobro je Zenit otvorio meč, a do poluvremena je već imao osam poena prednosti. Uspeli su da spuste gosti do kraja treće na svega četiri poena, ali je domaćin meč priveo kraju rutinski. Bila je ovo šesta pobeda Zenita, dok je ovaj poraz za Baskoniju značio i da će ekipa Duška Ivanovića veoma teško do Top 8.

Kod Zenita najefikasniji bio je Vil Tomas koji je ubacio 19 poena, dok je Mateuš Ponitka uz 14 koševa imao i isto toliko uhvaćenih lopti. Baskoniju je predvodio Stauskas sa 15 poena, a po 13 su dodali Henri i Šengelija.

Iako su dugo vodili u Atini, košarkaši nemačkog Bajerna upisali su peti uzastopni poraz u Evroligi. Panatinaikos je zahvaljujući odličnoj igri u poslednjoj četvrtini stigao do trijumfa, jedanaestog u 19 odigranih kola, a tim iz Minhena ubacio je samo 8 poena u odlučujućih deset minuta.

Dešon Tomas je postigao 18 koševa, ali je imao i 9 skokova, pa je proglašen za igrača utakmice. Odličan je bio i Papapetru sa 13 koševa i 9 uhvaćenih lopti, kao i Tajris Rajs sa 13 poena. Nik Kalates je imao 11 poena, ali i 12 asistencija.

U ekipi Bajerna Greg Monro je bio najefikasniji sa 17 poena i 9 skokova, dok je 12 ubacio Koponen. Naš Vladimir Lučić postigao je samo 4 poena, ali je uhvatio i 5 lopti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter