1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

ABA LIGA: Partizan napravio od gotovog veresiju, a onda BOMBA Ognjena Jaramaza za pobedu! (VIDEO)

Objavljeno: 11.01.20 u 20:49

U 15. kolu ABA lige derbi se igrao u beogradskoj Areni u kojoj je Partizan savladao Cedevita Olimpiju rezultatom 96:95.

Najavljivao je trener Andrea Trinkijeri da neće biti lako energetski podići ekipu posle velikog trijumfa nad Virtusom iz Bolonje, što se i obistinilo.

Dok je bilo snage i naleta, crno-beli su na početku delovali sjajno, da bi potom u nastavku pali i navijačima iskidali živce u dramatičnoj završnici.

Meč je počeo dobro po domaći tim i serijom od 8:2, koja je kasnije narasla do 13:5, ali je ubrzo ljubljanski tim odgovorio, smanjio zaostatak i potom ušao u siloviti niz poena koji je rezultovao preokretom i vođstvom od sedam poena sredinom druge deonice.

Nastavilo je da se igra u serijama, pa je novu imao Partizan u finišu prvog poluvremena. Od 47:47 usledilo je 8:0 za velikih osam poena razlike na poluvremenu – 55:47.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc) on

U drugom poluvremenu Partizan je stigao i do dvocifrene razlike, koji je održavao sve do poslednje deonice u koju je ušao sa 12 poena prednosti – 81:69.

Tada je proigrao tandem Rajan Boutrajt-Jaka Blažič koji je napravio velike probleme crno-belima i, do tada, jaka odbrana domaćih je popustila.

Doprineo je učinkom pod košem i Maik Cirbes, te se  iz minuta u minut prednost sve više ‘topila’, a onda je trojkom Blažiča na 2:25 pre kraja rezultat bio 91:91.

Ušlo se u dramatičnu završnicu u kojoj je Boutrajt doneo dva poena razlike Cedevita Olimpiji za 95:93 i Partizanu je preostalo 17 sekundi za organizaciju napada.

Gosti su imali dva ‘mala faula’, a drugi su uspeli da naprave na 0,9 sekundi pre kraja. Činilo se da je to to, i da Partizan neće imati priliku ni za šut ka košu.

Međutim, Ognjen Jaramaz je uspeo da pobegne svom čuvaru i uputi šut sa sedam metara. Videlo se da to nije šut kakav se inače upućuje, malo prejako je izbacio loptu, ali je ona od table ušla u koš i obradovala je gotovo 9.000 navijača u Areni.

Kakav šut!

Partizan – Cedevita Olimpija

Dvorana: beogradska Arena;
Sudije: Belošević, Nikolić, Hadžić.

Partizan: Volden, Zagorac, Pejdž, Gordić, Jaramaz, Veličković, Birčević, Reding, Janković, Tomas, Trifunović, Mozli.

Cedevita Olimpija: Krušlin, Boutrajt, Hopkins, Murić, Mulalić, Miler-Mekintajer, Blažič, Stipanović, Zagorac, Simonović, Cirbes.

ABA liga, 15. kolo

Petak

Cibona – Zadar 89:60

Subota

Krka – Budućnost 73:72
Partizan – Cedevita Olimpija 96:95

21.00 Mornar – Primorska

Nedelja

20.00 Igokea – FMP

Ponedeljak

17.00 Mega Bemaks – Crvena zvezda

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter