0
Evroliga

SENZACIJA: Portugalija piše istoriju! Na EP prvi put posle 14 godina, a savladali su moćne Francuze!

Objavljeno: 10.01.20 u 21:04

Portugalija se po prvi put plasirala na Evropsko prvenstvo još od 2006. godine, a uspeli su da ispišu nove stranice istorije.

Poslali su portugaliski rukometaši moćnu poruku u prvom meču na prvenstvu Evrope nakon 14 godina, pobedom nad Francuskom rezultatom 25:28 (11:12)

Francuski rukometaš poreklom iz Niša Nikola Karabatić uradio je sve što je u njegovoj moći da spreči poraz ‘petlova’, ali je Portugalija pokazala inat i upornost, čak i pri remiju 22:22. U poslednji minut Francuzi su ušli sa dva gola minusa i dva igrača manje, a golom Andre Gomeša u završnici počelo je slavlje.

Kod Portugalaca, najefikasniji su sa pet golova bili Andre Gomeš i Diogo Brankinjo, dok je kod Francuza isti broj pogodaka postigao Dika Mem.

U drugom kolu, Francuzi će u nedelju, u 18.15 časova, igrati protiv Norveške u derbiju ove grupe, dok će Portugal u 16 časova izaći na megdan reprezentaciji Bosne i Hercegovine, koju očekuje prvi meč na prvenstvu Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter