0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

MEČ ZA INFARKT: Prva četvrtina iz noćne more, treća iz snova, Zvezdi pripada bitka za Vilerban!

Objavljeno: 10.01.20 u 22:58

Crvena zvezda je u 18. kolu Evrolige gostovala Asvelu u Vilerbanu, a nakon veoma loše prve četvrtine crveno-beli su navijačima priredili završnicu za pamćenje.
Beograđani su domaćinu dozvolili čak 30 poena u prvoj četvrtini, a u jednom momentu Asvel je imao prednost od 22:5. Ipak, odličnom igrom u trećoj deonici u kojoj su gosti postigli 34 poena Crvena zvezda dolazi do fenomenalnog preokreta u poslednjoj deonici. Na kraju zaslužena pobeda Zvezde 80:83 

Crvena zvezda imala je lošu prvu četvrtinu, u kojoj je Asvel poveo serijom od 9:0, a Šakota je pokušavao rotacijama da prekine nalet domaćina, ipak u tome nije uspeo. Neverovatan početak meča imao je Dejvid Lajti za koga crveno-beli nisu imali rešenja. Prve poene za Zvezdu iz igre postigao je Štimac pri rezultatu 12:3. Nije odustajalo Asvel od svoje igre, te je brzo stekao ubedljivu prednost 22:5, sa druge strane Braun je postigao trojk, a poene ubacuje i Štimac. Odličan je bio Centar zvezde u prvoj četvrtini rešetao je sa svih pozicija, ali nije imao raspoložene saigrače, a sa druge strane razigrao se i Šalr Kaudi. Na kraju prve četvrtine velika prednost za Asvel 30:13.

Već u drugoj četvrtini Vladimir Štimac uspeo je da upiše svoj trinaesti poen. A tek u sedmom minutu druge četvrtine napravila je Zvezda prvi faul u drugoj deonici. Uspeli su u međuvremenu puleni Dragana Šakote da se spuste na 11 poena zaostatka, ali je ponovo Asvel ubacio u ‘petu’ brzinu. Nedostajao je skok u paleti poteza Crvene zvezde, a takođe i želja u odbrani, te je i Džekiri dobio previše prostora za šut sa distance. Do kraja poluvremena Crvena zvezda imala je mnogo posla pred sobom jer je domaćin imao prednost 49:30, ali je viđena znatno bolja igra zvezde u nastavku.

FOTO: KK Crvena zvezda

Treća deonica donela nam je neku drugu utakmicu, na terenu su se našli Beron, Davidovac, Dobrić, Štimac i Panter, a Zvezda je dobila energiju i žellju, proadio je šut Davidovca i Dobrića, upisao je prve poene u meču i Beron, a poletnom igrom Crvena zvezda je u sedmom minutu uspela da se spusti na samo tri poena zaostatka, imao je domaćin 57:54. Zvezda je uspela da poremeti napad Francuza i da neutrališe šut iz igre domaćina. Ipak, do kraja četvrtine ponovo je Asvel došao do pet poena prednosti, ali su se crveno beli odbranili, a potom sa pet poena Pantera Zvezda je došla do samo poena zaostatka 65:64.

Poenima Jovanovića Zvezda se posle dugo vratila na ‘nulu’. Ali je odmah uzvratio sa druge strane Pejn. Posle duže pauze zbog povrede zgloba vratio se i Lorenco Braun. Da bi u nastavku Crvena zvezda konačno došla do prvog vođstva u ovom meču (74:72). Taman je Crvena zvezda uhvatila zalet, a usledio je faul u napadu Džejmsa Gista. Dobrom igrom nastavio je Panter da se ističe u napadu, dok ga je dopunjavao u odbrani Štimac. Miljenik navijača Zvezde Štimac je potom uspeo da pogodi i trojku što je izazvalo erupciju oduševljenja na klupi, a potom je usledila i tehnička greška Zvezdana Mitrovića koji je morao ranije u svlačionicu. Domaćin je u drugom poluvremenu postigao samo 24 poena.  Crvena zvezda je u završnici imala problema sa linije slobodnih bacanja, a Punter je u ruke dodao loptu Lajtiju koji je na 20 sekundi do kraja poravnao rezultat na 80:80. Iskupio se ‘hladnokrvni’ Punter trojkom za Zvezdu sekundu pre kraja meča! 

Asvel – Crvena zvezda 80 :83 (30:19, 19:17, 16:34, 15:19)

ASVEL: Tejlor 5, Džekiri 6, Kaudi 5, Maledon 13, Lomaž 14, Galiu, Noa 3, Livio 6, Diot, Lajti 13, Strazel, Pejn 17

CRVENA ZVEZDA: Kuzmić, Punter 18, Braun 14, Davidovac 9, Lazić 1, Beron 5, Dobrić 6, Gist 2, Jagodić-Kuridža 2, Simanić, Jovanović 6, Štimac 21.

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter