0
Evrokup

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ: Pitao sam juče igrače ‘Ko je igrao u Beogradu’? Trojica su digla ruke, to je dovoljno!

Objavljeno: 08.01.20 u 22:36

Aleksandar Đorđević bio je nezadovoljan igrom svog tima u ‘Areni’ i istakao da je Partizan bio veoma raspoložen nošen vertom u leđa sa tribina.

Sada već bivši selektor Srbije i legendarni plejmejker istakao je da njegovi igrači nisu igrali u ovakvoj atmosferi i da je to bio jedan od razloga ubedljivog poraza.

– Čestitam Partizanu bio je mnogo bolji večeras. Juče sam pitao svoje igrače ko je do sada igrao u Beogradu? Samo trojica igrača su digla ruke. Ostali nisu znali šta ih čeka, evo sada su doživeli novo iskustvo. Druga četvrtina je bila ključ pobede Partizana, ubili su nas trojkama, srušili nam samopouzdanje. Pejdž je bio u igri, Volden je bio u igri, Gordić je bio u igri. Čeka nas tri veoma teške utakmice za deset dana, biće veoma naporno, za nas je važno da budemo prvi u Italiji. Sada moramo da oporavimo naša tela. Partizan je poslednje dve nedelje proveo u Beogradu i mogao je na miru da se spremi za utakmicu – počeo je priču Đorđević.

Na pitanje o 62 primljena poena za 20 minuta, Sale je odgovorio:

– Mislim da je 62 poena prava rapsodija jedne ekipe. Igrači Partizana su imali sjajn protok lopte, imali su tri ‘bol hendlera’. Nismo znali da odgovorimo. Uvek smo imali jednu poziciju koja nije dobra i oni su to znali da iskoriste. Nismo bili dovoljno mentalno spremni za sve ovo. Ambijent sa tribina je dao vetar u leđa igračima Partizana.

O atmosferi na tribinama.

– Partizan svoju istoriju gradi na ovakvoj atmosferi. To je nešto fantastično. Nešto jedinstveno u Evroligi i Evrokupu. Moji igrači nisu većinom igrali u ovakvoj atmosferi. Ovo je sjajno. Hvala im na početku meča, nisam mogao da sakrijem suze. Ponosan sam na moj odnos sa Partizanom i navijačima. Beskrajno hvala. Partizan je institucija koja nas je naučila nekim principima. Beskrajno sam zahvalan, na nama je da uvek vraćamo – istakao je Đorđević.

O favoritima za osvajanje Evrokupa.

– Partizan je za mene favorit! Kao oluja su izleteli na tržište, kupili dobre igrače.  Sa ovakvom atmosferom nebo je granica. Sjajan menadžment, predsednik Ostoja radi veliki posao. Rekao sam igračima, želim ovde da se vratim, a to znači da vidimo se u finalu – zaključio je Đorđević i dodao:

– Mi smo takođe doveli lidere, velike igrače. Naš cilj je da Virtus Bolonja svake godine bude učesnik Evrolige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter