Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović gostovao je jutros na TV Pink u emisiji ‘Novo jutro’ gde je govorio o neodlasku crveno-belih u Podgoricu.

Prvi čovek crveno-belih je još jednom istakao da je Crvena zvezda na vreme obavestila čelnike ABA lige da postoji mogućnost neodlaska ekipe u Podgoricu.


– Utakmica je bila zakazana za 30. decembra, to je bio ponedeljak, a mi smo 27. poslali dopis i rekli predsedništvu ABA lige da imamo najave da situacija nije baš bezbedna i tražili smo od njih mišljenje na tu temu. Nisu nam odgovorili – istakao je Nebojša Čović.

ABA lige je tek pre dva dana dobila direktora, a odgovor je trebalo da stigne od tri člana predsedništva, ali se to nije dogodilo.

– Mi smo njima pisali jer nemaju direktora, a predsedništvo do izbora direktora obavlja funkciju. Nije nam ništa odgovoreno na taj dopis. Nakon toga smo pravili novi dopis, tražili smo od naših bezbednosnih struktura bezbednosnu procenu. Dobili smo bezbednosnu procenu koja je pod klauzulom tajnosti, a koja je govorila o određenim problemima i rizicima.

Nebojša Čović je istakao da je odluka o kazni Crvene zvezde doneta pod pritiscima.

– Ne možete da napišete da Zvezda nije opravdano došla na utakmicu. Možete da kažete kad neko dođe neopravdano kada se nije javio. Zvezda se javila i rekla o čemu se radi, ko bi trebalo da preuzme rizik, a znamo šta je bilo u aprilu prošle godine.

Prvi čovek Crvene zvezde je na kraju rekao da se u Pogdorici spremao linč za koji bi bio optužen srpski tim.

– Mi smo imali procenu, znamo šta se spremalo, spremao se linč, a za to bi bila optužena Zvezda i Beograd. Nama je savest potpuno mirna – poručio je Čović.