Poznati košarkaški menadžer nekoliko meseci kasnije izneo je svoje mišljenje o krahu košarkaške reprezentacije Srbije na Mundobasketu u Kini.

‘Orlovi’ su osvojili tek peto mesto, iako im je bilo predviđano zlato. Za to, Miodrag Miško Ražnatović krivi selektora Aleksandra Đorđevića.


Kako je objasnio u izjavi za ‘Sport Klub’, poznati menadžer je istakao lošu strukturu i iskorišćenost najboljih igrača. Tu je najpre mislio na Jokića, Bjelicu, Micića i Milutinova.

– Ne bih da ulazim u detalje i da pravim preterano stručnu analizu razloga kraha i osvajanja tek petog mesta zato što se time nije bavio niko drugi, pa neću ni ja. Ipak ću reći nekoliko stvari koje su bile pogubne po nas – počeo je Ražnatović.

– Iz mog ugla, a smatram se i te kako stručnim, previše kompromisa napravljeno je oko sastava tima, što je dovelo do potpuno neadekvatne strukture ekipe sa svega četiri beka. Dalje, dokrajčila nas je činjenica da je potpuno izostala ključna maksimalna i strateški osmišljena upotreba naših najboljih igrača – mislim na Jokića, Bjelicu, Micića, a verovatno i Milutinova. No, to je prošlost, iako ostaje žal za nikada lakše dostižnim svetskim zlatom – rekao je menadžer.

URNEBESNI UROŠ LUKOVIĆ: Ceca me pitala da se slikamo, morao sam da je ispoštujem, iako je crveno-bela! (VIDEO)

Da li je problem za srpsku košarku to što u Crvenoj zvezdi i Partizanu ima toliko stranaca?

– Srbija ima odlične domaće igraće i nije košarkaška zemlja drugog reda poput recimo Poljske ili Mađarske, gde domaći igrači samo pomažu strancima. Razumljiva je trka za rezultatom i mestom u Evroligi ali, po mom mišljenju, taj rezultat se može napraviti i sa kosturom domaćih igrača u kojem bi stranci bili nadogradnja.

-. Trenutnom postavkom dolazimo u situaciju da u zemlji, pored dva vodeća tima, ima još svega četiri do pet ozbiljnih sredina i da domaći igrači nemaju gde da igraju i da se razvijaju. Srbija je oduvek važila za košarkašku silu, ali to nije status koji je samoodrživ ukoliko ne bude prostora za domaće igrače da se razvijaju – podvukao je Ražnatović.