0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

‘SVE JE IZGLEDALO DOBRO’: Šakota objasnio kako su dovedena Zvezdina pojačanja

Objavljeno: 02.01.20 u 22:33

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota bio je vrlo zadovoljan trijumfom nad minhenskim Bajernom od 93:63.

Posle meča je priznao da nije očekivao ovako ubedljivu pobedu.

– Za večerašnji meč imali smo više vremena da se pripremimo i uigramo. Mislim da smo mnogo toga pokazali i nemam šta da zamerim ekipi. Ovo je bila zaslužena pobeda, koja je došla pre kraja, iako se mi spremamo za izjednačenu borbu – rekao je Šakota novinarima posle meča.

– Mislim da nismo imali mnogo propusta, ali sigurno nismo imali fluentnost sa svim igračima. To je ono što želim da malo poboljšamo, kao i igru ispod koša, jer sada već imamo igrače za to. Sve to bi moglo da se unapredi kako ne bismo zavisili samo od šuta i odbrane. Naravno, balans u napadu i odbrani je najbitniji. Sve je večeras dobro izgledalo, ali uvek težimo boljem.

Istakao je da mu nije lako da odredi minutaže igračima u dva jako važna takmičenja.

– Ne razmišljamo mi o igraču koji sedi sa strane, normalno da svako želi da igra, ali moramo da razmišljamo da nosioci igre ne uđu preterano u minutažu, to je problem svih timova u Evroligi… Zna se kada se gleda i broji rezultat, a to je kraj.

Potom je istakao da su pojačanja koja su stigla (Marko Jagodić-Kuridža, Vladimir Štimac i Kevin Panter), bila neophodna.

– Mi smo imali prelaz koji je kratko trajao. Ti igrači su bili preporučeni, pogledao sam liste, videli šta nam treba i gde imamo duži period problem… Kuzmić nije onako kako smo očekivali od početka, trebao nam je efikasniji igrač ispod koša, i to smo dobili u Štimcu. Marko Jagodić ima energiju, dokazao je u utakmicama u ABA ligi da zaslužuje da dobije veću priliku u životu. Panter jeste moja ideja, jer smo rekli da nam fale bekovi i ukazala se šansa da izađe iz ugovora – podvukao je Šakota.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter